Τρίτη 14 Μαΐου 2024

2 η ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ουσιαστική δημοκρατική πράξη ο απολογισμός έργου 
και η επικοινωνία με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο δίμηνο του 2024. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λ. Καλυβίων 2, 3 ος  όροφος – Λαμία), αλλά και....
μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι δημοσιογράφοι ή
εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
«Πρόκειται για μια διαδικασία απολογισμού και επικοινωνίας με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ. Θεωρούμε ότι είναι μια ουσιαστική δημοκρατική πράξη και θα επαναλαμβάνεται τακτικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και αναφέρθηκε ευθύς εξαρχής στη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χρηματοδότηση της Παράκαμψης Βασιλικού Εύβοιας.
«Το οδικό έργο μήκους 7,6 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 32.500.000 ευρώ, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ωρίμασε μελετητικά χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες μας και διεκδικήθηκε σθεναρά από την Περιφερειακή Αρχή με τη στήριξη Βουλευτών της Εύβοιας, αλλά και των ενδιαφερομένων Δήμων», δήλωσε ο Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:
«Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική απόφαση της
χρηματοδότησης ενός έργου, που αποτελεί “μέγα στόχο” για την Εύβοια. Προχωρούμε πλέον τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου».
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός  προχώρησε στον απολογισμό πεπραγμένων [1]  Μαρτίου – Απριλίου 2024 και απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας και της επανεκκίνησης της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ μέσα από την εξεύρεση σοβαρού επενδυτή.