Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, από το Σάββατο 11 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τα Κύθηρα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ώστε να συμμετάσχει στους πανηγυρισμούς της μνήμης του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις... στην ομώνυμη Ιερά Μονή.
Τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, στην επίσκεψή του, συνόδευσε ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.
Το Σάββατο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, αφού αφίχθηκε στο νησί, μετέβη για προσκύνημα στις Ι. Μονές Αγίας Μόνης και Μυρτιδίων, που φυλάσσεται η έφορος του νησιού Παναγία Μυρτιδιώτισσα.
Το απόγευμα, τελέσθηκε ο πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αφού νωρίτερα ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ, με θερμούς λόγους, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και μίλησε για τους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο ιεράρχες.
Την επόμενη, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε του αρχιερατικού συλλειτούργου και κήρυξε τον θείο λόγο.
Μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση στον περίβολο της Μονής της τιμίας κάρας του Οσίου, αλλά και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και τελέσθηκε δέηση.
Όλοι δέχθηκαν την φιλοξενία του γέροντος Πέτρου-ηγουμένου της Ι. Μονής, ενώ το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και η συνοδεία του, μέσω Νεάπολης Λακωνίας, επέστρεψαν οδικώς στη Χαλκίδα.