Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Ω Ν & Π Ο Τ Ω Ν Ε Υ Β Ο Ι Α Σ

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη 6/6/24 συνάδελφος 70 ετών που αναγκαζόταν να δουλεύει σε αυτήν την ηλικία γιατί δεν μπορούσε να επιβιώσει.
Ο συνάδελφος δούλευε στο εργοστάσιο ζωοτροφών της AVRAMAR (πρώην KEGO) στον
Βατώντα Νέας Αρτάκης Ευβοίας.
Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του....
συναδέλφου.
Απαιτούμε να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του και να αναζητηθεί αν υπάρχουν
ευθύνες της εργοδοσίας της AVRAMAR. Αν για την εργασία την οποία έκανε ο συνάδελφος είχε ληφθεί υπόψη η ηλικία του. Αν η εργοδοσία της AVRAMAR είχε μεριμνήσει να τεθεί υπόψη του ιατρού εργασίας το ιατρικό ιστορικό του συναδέλφου και αν υπήρχε εκτίμηση ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο πόστο ή αν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη οδηγία.
Θυμίζουμε ότι η AVRAMAR διαφημίζεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακού ψαριού στον κόσμο που δημιουργήθηκε με αποφάσεις των κυβερνήσεων της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει χρηματοδοτηθεί κατ’ επανάληψη.
Αυτό το έγκλημα έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν καταντήσει τις συντάξεις ψίχουλα με τα οποία δεν μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος και αναγκάζεται να συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και συνταξιούχος και σε τέτοια ηλικία.
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, των οικογενειών μας, των παιδιών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ