Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Επίσκεψη στον Δήμο Χαλκιδέων πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, η Υπουργός 
Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, κατά την οποία συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, στο Μέγαρο Κότσικα.
Κατά τη συνάντησή, η Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα των αυτοδιαχειριζόμενων Παιδικών Σταθμών που υπάρχουν στον Δήμο, τονίζοντας την ανάγκη να εκδοθεί νομοθετική.... ρύθμιση, ώστε αυτοί οι Παιδικοί Σταθμοί να ενταχθούν στον Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος θα έχει τον έλεγχο λειτουργίας τους, καθώς και τη διαχείριση των υπαλλήλων τους. Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι, θα το εξετάσει, σε συνεργασία και με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να δοθεί λύση.
Επιπλέον, η Δήμαρχος την ενημέρωσε σχετικά με όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το Γραφείο ΑμεΑ, τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κ.Α.Π.Η,, καθώς και για το σημαντικό έργο που επιτελούν, για την ουσιαστική στήριξη των γυναικών, την εύρεση στέγης και εργασίας σε αστέγους, την παροχή αρωγής σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία. Επίσης, την ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ) και Κέντρου Εγγύησης για το Παιδί, τα οποία έχει εντάξει στο νέο Σ.Β.Α.Α του Δήμου, προς χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Η Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο Χαλκιδέων, καθώς όπως ανέφερε, είναι από τους πρώτους Δήμους που
υλοποίησαν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και διαθέτουν όλες τις απαραίτητες κοινωνικές δομές, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
Η Υπουργός ενημέρωσε ότι, θα υπάρξουν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως για την αύξηση των ωφελουμένων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των γονέων και ζήτησε τη συνεργασία των Δήμων στην αξιοποίηση αυτών των εργαλείων, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα οι πολίτες.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Ν. Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, κ. Σίμος Κεδίκογλου και κ. Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικών Δομών κ. Αναστασία Μακαρώνα- Ψυχογυιού, η Αντιδήμαρχος Υγείας, Ατόμων με Αναπηρία και Εθελοντισμού, ο Σύμβουλος της Κοινότητας Χαλκιδέων κ. Γιάννης Μπιλάλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννης Πανταζής.