Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΕΠΟ

Σοφοκλής Πιλάβιος: Μείνετε ανεπηρέαστοι!
Ευθυκρισία, εφαρμογή των κανονισμών και προσπάθεια να μείνουν ανεπηρέαστοι από κάθε εξωγενή παράγοντα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος από τους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας της Super League στην πρώτη εφετινή τους συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20-8-2009) στο ξενοδοχείο Athens Imperial,ενόψει και της έναρξης της σεζόν.
Εκτός του προέδρου της Ομοσπονδίας στη συγκέντρωση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος της Super League κ. Γιώργος Μποροβήλος, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ κ.κ. Βασίλης Τεροβίτσας (πρόεδρος), Σπύρος Παπαδάκος, Κώστας Φινοκαλιώτης, αλλά και οι Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας κ. Κύρος Βασσάρας και αναπληρωτής Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος.
Βασικά σημεία των χαιρετισμών στη συγκέντρωση
Σοφοκλής Πιλάβιος:
«Σας χαιρετώ θερμά όλους. Οφείλω να σας πω ότι είχα γράψει ένα κείμενο με κάποιες σκέψεις, αλλά μετά το μετάνιωσα γιατί έχετε ακούσει τόσες πολλές φορές αυτά τα πράγματα που στο τέλος θα θεωρηθούν κοινοτυπίες. Θα ξεκινήσω ευχόμενος σε όλους σας να έχετε αρχικά ένα καλό ξεκίνημα στην περίοδο και στη συνέχεια γενικότερα μια καλή σεζόν, να είστε καλά και κυρίως υγιείς. Γνωρίζετε άπαντες ότι αυτό το καλοκαίρι η Ομοσπονδία έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα και ο κύριος πυλώνας αυτής της προσπάθειας είναι η αξιοπιστία. Επίσης γνωρίζετε ότι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς, έχει ως κύριο εκφραστή της τη διαιτησία. Εσείς που είστε η βιτρίνα, οι διαιτητές και οι παρατηρητές, καλείστε να κάνετε το αυτονόητο. Δηλαδή, να έχετε ευθυκρισία, να μην επηρεάζεστε από κανέναν και να σφυρίζετε και γράφετε ό,τι βλέπετε στο γήπεδο. Πλέον ήρθε η ώρα του δια ταύτα. Αρχίζει η σεζόν και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Η Ομοσπονδία, εγώ προσωπικά, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά και ο Διευθυντής Ανάπτυξης είμαστε δίπλα σας. Το ξέρετε αυτό. Γιατί τα ζήσατε, τα βιώσατε. Είδατε όλα τα πράγματα που έγιναν αυτό το καλοκαίρι. Λάθη ξέρω ότι θα κάνετε. Δεν υπάρχει θέμα. Όμως, όλοι κάνουν λάθη. Μόνο ο Πάπας δεν κάνει λάθη. Που κι αυτός τώρα τελευταία έχει βάλει νερό στο κρασί του. Εν πάση περιπτώσει το μείζον ζήτημα είναι να μείνετε ανεπηρέαστοι. Από τον παράγοντα, από την κερκίδα, από το κινητό τηλέφωνο στο ημίχρονο. Σας τα λέω γιατί τα βλέπω και τα ξέρω. Να μείνετε ανεπηρέαστοι. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Αλλωστε, ξέρετε ότι οι εύκολοι δρόμοι έχουν μικρά έπαθλα. Εμείς πάμε για μεγάλα έπαθλα. Την αξιοπιστία και τη γενικότερη αναβάθμιση αυτού που ονομάζουμε ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας εύχομαι και πάλι να έχετε υγεία και μια πολύ καλή σεζόν».
Βασίλης Τεροβίτσας:
«Σας καλωσορίζω στην πρώτη συγκέντρωση διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας της Super League για την περίοδο 2009-2010 και εύχομαι να διεξαχθεί εφέτος ένα πρωτάθλημα αντάξιο του ονόματος που δημιούργησε το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Πορτογαλία το 2004 από την Εθνική Ομάδα. Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο και κατ΄ επέκταση πρωτάθλημα που να διεξάγεται εντός των αγωνιστικών χώρων και ν΄ ανταποκρίνεται πλήρως στην ιδιοσυγκρασία του Ελληνα ποδοσφαιριστή και φιλάθλου».
Γιώργος Μποροβήλος:
«Αρχίζει μια νέα χρονιά και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είμαστε όλο ευχολόγια και γεμάτοι ελπίδες ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Όπως ήδη γνωρίζετε υπάρχει ένα νέο σύστημα διαιτησίας από την εφετινή χρονιά, το οποίο εμείς ως Super League στηρίζουμε, όπως επίσης στηρίζουμε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Είμαστε δίπλα στον κ. Πιλάβιο και τις επιλογές του. Τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και με τη λέξη κλειδί, που είναι η λέξη συνεργασία, θα πορευτούμε τη νέα χρονιά. Κι όταν λέω συνεργασία, για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ στα πλαίσια των κανονισμών, γιατί τον πρώτο λόγο και στη διαιτησία τον έχει η ΕΠΟ. Εσείς από τη μεριά σας καλείστε να κάνετε τη δουλειά σας καλά. Επειδή ήμουν χρόνια στον χώρο της διαιτησίας και γνωρίζετε πως τον ξέρω καλά, κατά τα ΜΜΕ και το τονίζω, για χρόνια αποδιδόταν σε διάφορες ομάδες ότι είχαν μεγαλύτερη επιρροή. Θα θυμάστε λοιπόν ότι σε αυτές τις περιόδους όσοι ήταν «πιστοί» έφυγαν γρήγορα. Κι όχι μόνο έφυγαν γρήγορα, αλλά δεν τους θυμάται και κανένας. Οι διαιτητές οι οποίοι παίζουν χρόνια, οι διαιτητές οι οποίοι κάνουν καριέρα, είναι αυτοί που πάνω απ΄ όλα κοίταζαν να κάνουν τη δουλειά τους καλά και στο τέλος η αμοιβή ήταν η αναγνώριση. Σας εύχομαι να έχετε υγεία και τύχη, αλλά να ξέρετε ότι κοντά στην τύχη είναι η ικανότητα και η προσπάθεια. Προσπαθήστε σκληρά, ώστε στο τέλος να δρέψετε τους καρπούς της δουλειάς σας και να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά την οποία έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».