Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΚΕ

«Να βγει δυνατό το ΚΚΕ»
Σημαντικό στις εκλογές να πάθουν «στραπάτσο» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέει η Αλ.Παπαρήγα

Στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε ομιλία της στην Πάτρα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι είναι πολύ σημαντικό από τις εκλογές να βγει δυνατό το ΚΚΕ, όχι όμως ως αυτοσκοπός. «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία στην εκλογική μάχη είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάθουν στραπάτσο» πρόσθεσε.
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι τώρα έχουν αρχίσει και γίνονται εμφανείς οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα.
«Οι συνέπειες της κρίσης θα φανούν πάνω στο έδαφος που εδώ και 20 χρόνια σταδιακά οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πολλά από τα δικαιώματα τους, έχουν αδειάσει οι τσέπες τους, έχουν χάσει δικαιώματα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, της Παιδείας, παντού» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι συνέπειες από την κρίση θα είναι οδυνηρές τα επόμενα χρόνια.
«Τώρα, λοιπόν, πολύ περισσότερο από ποτέ, από τις 5 Οκτώβρη και μετά, χρειάζεται ένα ρωμαλέο, ενωτικό, ριζοσπαστικό κίνημα, ένα γερό και αδιαπέραστο από κάθε διαιρετική προσπάθεια και από τα ιδεολογήματα που ακούμε συνήθως, ένα ενιαίο μέτωπο εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, μισθωτών επιστημόνων, αυτοαπασχολουμένων στις πόλεις και στην ύπαιθρο. Ένα κίνημα, που θα φέρει σε δράση και θα προκαλέσει την πιο μαζική συμμετοχή γυναικών και νεολαίας» είπε. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να βγει δυνατό το ΚΚΕ από τις εκλογές. Είιπε όμως ότι αυτοσκοπός δεν είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ, ούτε η πολιτική συμμαχιών, ούτε το ίδιο το κίνημα.
«Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία στην εκλογική μάχη είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάθουν στραπάτσο. Βεβαίως θα κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις. Αυτές δυστυχώς ο λαός ακόμα δεν έχει αποφασίσει να τις αμφισβητήσει. Θα τις κατέχουν, αλλά πρέπει να τις κατέχουν με εμφανείς απώλειες στις εργατογειτονιές, στην ύπαιθρο που ζουν οι μικροϊδιοκτήτες αγρότες, στους δρόμους που είναι τα μικρομάγαζα. Αυτό πρέπει να βγει από τις κάλπες» είπε.
Τόνισε ότι στην κάλπη πρέπει να φανεί η αντίληψη ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι επιχειρηματίες.
«Ο λαός από την κρίση πρέπει να βγει με όσο γίνεται λιγότερα τραύματα, λιγότερες απώλειες και μάλιστα να έχει κατακτήσει και ορισμένες θέσεις, να έχει αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις, έστω και μικρές. Εάν αυτό δε γίνει, τα επόμενα χρόνια θα έχουν πολύ βαριές συνέπειες» προειδοποίησε.
Newsroom ΔΟΛ