Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Σούπερ Λίγκα

Τα ...φώτα στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είναι το ματς που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Η ΑΕΚ με σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, στον μεσοβδόμαδο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, καλείται να επικρατήσει στην αναμέτρηση με τοην οποία κλείνει η ...αυλαία της αγωνιστικής.
Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, θέλει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της κατάταξης.
Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο στη Λάρισα, εκεί όπου η προβληματική ΑΕΛ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Την ίδια μέρα, Ολυμπιακός-Πανιώνιος και Άρης-Ξάνθη θα δώσουν ...μάχες για την επικράτηση.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης ημέρας της Σούπερ Λίγκα έχει ως εξής:
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
(Αλκαζάρ) Λάρισα - ΠΑΣ Γιάννινα 16:45 Σκαϊ
(Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - Πανιώνιος 16:45 ΝΕΤ
(Βικελίδης) Άρης - Ξάνθη 19:00 Νova

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
(Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης - Λεβαδειακός 16:45 Νova
(Ηράκλειο) Εργοτέλης - Πανθρακικός 16:45 Νova
(Περιστέρι) Ατρόμητος Αθ. - ΠΑΟΚ 19:00 Νova
(Καβάλα) Καβάλα - Ηρακλής 19:00 Νova
(ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 21:15 Νova
Στο μεταξύ, πέντε συνολικά είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής με τις ομάδες τους, όπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα. Πρόκειται για τους, Οράσιο Καρντόσο του Αστέρα Τρίπολης, Γκεόργκε Σασιασβίλι του Εργοτέλη, Θανάση Παπάζογλου του ΠΑΟΚ, Πατρίκ Ντιμπαλά του ΠΑΣ Γιάννενα και Θανάση Κωστούλα της Ξάνθης.

Στον Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ απονεμήθηκε σήμερα το βραβείο του best goal της 4ης αγωνιστικής, διαγωνισμός τον οποίο διοργανώνουν η Σούπερ Λίγκα και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).
Η απονομή έγινε στον Βιεϊρίνια από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιώργο Τουρσουνίδη. Ο Βιεϊρίνια, που βραβεύθηκε για το γκολ που σημείωσε εναντίον του Ολυμπιακού, δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ψήφισε για να πάρω το βραβείο. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θέλουμε νίκες για να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις και να κάνουμε καλή χρονιά. Ξέρετε όλοι τί έγινε με τον Πανιώνιο, όμως το παιχνίδι αυτό είναι ήδη παρελθόν. Έχουμε άλλο παιχνίδι, αυτό με τον Ατρόμητο, και εύχομαι να σκοράρω και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά από την στιγμή που τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο". Ο Γιώργος Τουρσουνίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: "Είναι η επιβράβευση για έναν παίκτη της ομάδας, για τη συνολική του παρουσία και όχι μόνο για το γκολ. Να είναι υγιής, καθώς είναι πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής και τον χρειαζόμαστε. Να πετύχει και άλλα ωραία γκολ στην καριέρα του".