Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΚΕ

«Μην πέσετε στη λούμπα»
Η αυτοδυναμία είναι πονοκέφαλος των δύο μεγάλων, όχι του λαού, λέει η Αλ.Παπαρήγα


Στις 5 Οκτωβρίου «πρέπει να έχουμε μια αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση και ένα ισχυρό ΚΚΕ» τόνισε η γ.γ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νίκαια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η αυτοδυναμία είναι πονοκέφαλος των δύο μεγάλων και όχι του λαού.
Εξαπολύοντας δε, επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ άλλων ότι «αν είναι παλικάρια να πάνε στους ιδιώτες επιχειρηματίες να τους πιέσουν για την κατάργηση των stage».
Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε τα λαϊκά στρώματα «να μη πέσουν στη λούμπα του δικομματικού καυγά» και χαρακτήρισε την ψήφο στο ΚΚΕ «μονόδρομο» επισημαίνοντας ότι «αν στις 4 Οκτώβρη δεν έχει ενισχυθεί το ΚΚΕ θα έχει μπει ένα νέο εμπόδιο στο λαϊκό κίνημα, μια νέα θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων». «Εμπιστευτείτε μας για να διώξουμε μια θηλιά, γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε με το ΛΑΟΣ, ούτε με τους Οικολόγους, ούτε με αυτούς που διέσυραν την ιδέα της ανανέωσης και του ριζοσπαστισμού».

Η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ακόμη ότι «στις 4 του Οκτώβρη δεν μπορεί οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, τα μικρομάγαζα να ψηφίσουν τα ίδια κόμματα με τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, τα τρωκτικά, τα λαμόγια και τους ομοτράπεζους».
Ιδιαίτερη κριτική έκανε προς το ΠΑΣΟΚ για το θέμα των stage λέγοντας «είναι ντροπή να μιλάει ο Γιώργος Παπανδρέου για τα stage, όταν είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ τα καθιέρωσε, τα νομιμοποίησε και τα εφάρμοσε στην τοπική αυτοδιοίκηση».
Απευθυνόμενη δε, και στους δύο ηγέτες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αν είναι παλικάρια να πάνε στους ιδιώτες επιχειρηματίες να τους πιέσουν για την κατάργηση των stage».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της αυτοδύναμης κυβέρνησης για να ξεκαθαρίσει ότι «αυτός είναι δικός τους πονοκέφαλος. Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε οδοστρωτήρας και με 151 βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ θέλει την αυτοδυναμία για να έχει σιγουριά, να μην υφίσταται λαϊκή πίεση, ούτε να αναγκαστεί να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους και το ΛΑΟΣ. Προτιμά την αυτοδυναμία και μετά να τραβήξει τα μικρά κόμματα σε ευρύτερη συνεργασία».
Για το λόγο αυτό, όπως υποστήριξε, «τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μία αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση και ένα ισχυρό ΚΚΕ, που θα αποδείξει ότι πιο μαχητικά και αποφασιστικά και με λιγότερα κουσούρια και αδυναμίες θα βρει νέους τρόπους ανασύνταξης του κινήματος».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ