Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του δημόσιου τομέα, ώστε να υπηρετεί πραγματικά τον πολίτη και να διευκολύνει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα υπογράμμισε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης».
Ο κ. Κεδίκογλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται έχουν ως στόχο τη βελτίωση της δυσάρεστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο δημόσιος τομέας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: « ο δημόσιος υπάλληλος είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι δυνάστης του. Αν ρωτήσετε τους Έλληνες πολίτες ποια είναι η βαθύτερη αιτία της κακοδαιμονίας του δημοσίου, θα σας πουν η μονιμότητα, καθώς θεωρούν ότι έτσι όπως έχει το σημερινό καθεστώς στο ελληνικό δημόσιο , είναι αποτρεπτικό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά».
Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση
ο βουλευτής τόνισε ότι έχουμε ένα δημόσιο με χαμηλή παραγωγικότητα, παρ’ ότι είναι υπερτροφικό, αναποτελεσματικό και σιγά- σιγά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας του.
Επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση συνειδητά αποφάσισε να μη γίνει γαλάζια εκδοχή ενός πράσινος συστήματος που είχε καταδικαστεί. Έδωσε ένα τέλος και εις βάρος των στενών μικροκομματικών συμφερόντων, καθώς ο νόμος για τους συμβασιούχους από τη μια έδωσε τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μεριά έκλεισε οριστικά την πόρτα στο ενδεχόμενο να υπάρξουν γαλάζιοι συμβασιούχοι που θα μπορούσαν να πιστεύουν σε μία εδραίωσή τους στο δημόσιο.
Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως η όλη θητεία της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα αποδεικνύει την πολιτική υπευθυνότητά της να τερματίσει το πελατειακό σύστημα.