Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έλαβαν απόφαση
Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η μαραθώνια συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης.

Το μόνο σημείο στο οποίο υπήρξε συμφωνία είναι ότι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία.
Η συνεδρίαση της Γραμματείας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κυρίων Τσίπρα και Αλαβάνου.
Η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φανερή πλέον μετά την χθεσινή, όμοφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, σύμφωνα με την οποία αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δηλαδή ο κ.Τσίπρας και με την απόφαση αυτή η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού προσήλθε στη συνεδρίαση.
Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση του ΣΥΝ και αντιπρότειναν, να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και παλι ο κ.Αλαβάνος και μετά από ένα εύλογο διάστημα περίπου έξι μηνών να πραγματοποιηθεί οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την οργανωτική δομή.
Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Θεωνάς και Ρινάλντι τόνισαν ότι δεν υπήρξε συμφωνία, σημείωσαν ότι έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τόνισαν την ανάγκη να ληφθεί απόφαση αύριο,ο κ. Γλέζος σε δήλωσή του είπε ότι όσοι περίμεναν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ προκειμένου να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.