Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010


Σύσκεψη στον Τύρναβο
Την Κυριακή η απόφαση για τα 12 μπλόκα 
στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία
Σύσκεψη των 12 μπλόκων από την Θεσσαλία και τη Μακεδονία, που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο και κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στον Τύρναβο, ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Οι αγρότες στη Θεσσαλία να παραμένουν στα μπλόκα. Στον Τύρναβο, ο δρόμος Λάρισας - Κοζάνης εξακολουθεί να παραμένει κλειστός, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών εκεί, είναι κάθετα τοποθετημένα στο οδόστρωμα.
Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν στις θέσεις τους και μαζί με τα..........


υπόλοιπα μπλόκα που συντάσσονται με την πλατφόρμα των 9 αιτημάτων που είχε θέσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, έχουν ζητήσει να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, την ερχόμενη Τρίτη.
Στον Πλατύκαμπο, η παλιά εθνική οδός Λάρισας - Βόλου άνοιξε από το βράδυ της Πέμπτης και σε σύσκεψη που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αγρότες αποφάσισαν να αφήσουν τον δρόμο ανοιχτό.
Στο μεταξύ, άνοιξε η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου, που ήταν αποκλεισμένη από τις 6.30 το απόγευμα, εξ αιτίας αγροτικού μπλόκου. Οι αγρότες αποχώρησαν λίγο πριν από τις 9.00, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και στο ύψος της γέφυρας του Μεγανίτη στο Αίγιο, αφού οι αγρότες είχαν αποχωρήσει το απόγευμα, για να αποκλείσουν τα διόδια στο Ρίο.
Την Παρασκευή αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει σε εθνικές οδούς και τελωνεία, σε 16 νομούς, οι αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, μετά την απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα της Πέμπτης για αναστολή των κινητοποιήσεων.
Αποχώρησαν την Παρασκευή από τα μπλόκα που είχαν στήσει σε εθνικές οδούς και τελωνεία, σε 16 νομούς, οι αγρότες του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου, μετά την απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα της Πέμπτης για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Βουλγαρία: Οι απώλειές μας από τα μπλόκα
Η Βουλγαρία ενημέρωσε με έγγραφο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις οικονομικές συνέπειες και τις ζημιές που υπέστη από την αρχή του αποκλεισμού των σταθμών ελέγχου στα σύνορα της με την Ελλάδα μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Στην γραπτή ενημέρωση γίνεται απολογισμός των απωλειών στο διμερές εμπόριο, στις μεταφορές μεταξύ των δύο χωρών, όπως και σε συγκεκριμένους κλάδους της βουλγαρικής οικονομίας, αγροτικός τομέας, τουρισμός, κλωστοϋφαντουργία. Τα στοιχεία της Σόφιας δείχνουν, ότι το 40% από τον κατάλογο των συνηθισμένων για την εποχή βουλγαρικών εξαγωγών έχουν επηρεαστεί από τον αποκλεισμό. Όσον αφορά τις εισαγωγές, το 92% από τα πορτοκάλια και το 75% από τα μανταρίνια στη Βουλγαρία συνήθως εισάγονται από την Ελλάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το βουλγαρικό ΥΠΕΞ, περισσότερες από 110 επιχειρήσεις στους βασικούς κλάδους της οικονομίας της Βουλγαρίας έχουν δηλώσει απώλειες από τα μπλόκα μέχρι στιγμής. Το υπουργείο θα συνεχίσει να αναλύει τα στοιχεία για τις ζημιές της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.