Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ


ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Παρέμβαση της κυρίας Περλεπέ 
για το πρόγραμμα  “Θησέας”. 
Η βουλευτής  Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως αναφορά  προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κύριο  Γιάννη Ραγκούση την ομόφωνη απόφαση  που έλαβε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Εύβοιας, σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος της Τ.Α. «Θησέας».
Το τελευταίο  τρίμηνο του 2009 η περιφερειακή Επιτροπή του προγράμματος  «Θησέας» της  Στερεάς Ελλάδας δεν λειτούργησε, με συνέπεια να μην υλοποιούνται οι προτάσεις οριστικής ένταξης έργων που νομίμως υποβλήθηκαν, και το αίτημα της ΤΕΔΚΕ για παράταση του προγράμματος τουλάχιστον για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών προκειμένου να ενταχθούν οριστικά και να δημοπρατηθούν τα έργα που έχουν προκηρυχθεί στο «Θησέας» είναι απόλυτα δίκαιο, υπογραμμίζει η βουλευτής.
Πρέπει  επίσης να υπάρξει άμεσα οριστική ένταξη των προενταγμένων έργων, τα οποία δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν κατά το στάδιο της προένταξης αφού οι αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες της περιφέρειας επικύρωσαν ως νόμιμες τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και Δημαρχιακών Επιτροπών. (Αποφάσεων Δ.Σ. για ένταξη στον προϋπολογισμό πιστώσεων προένταξης – Αποφάσεων Δ.Σ. για ενσωμάτωση στο Τεχνικό Πρόγραμμα προενταγμένων έργων Θησέα – Αποφάσεων Δημαρχιακών Επιτροπών για δημοπράτηση των έργων και ορισμό μειοδότη).