Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010


Μπλόκα σε Μακεδονία-Θεσσαλία
Παραμένει κλειστός ο Προμαχώνας, 
εν αναμονή της συνάντησης της Κυριακής
Κλειστός παραμένει, για τρίτη εβδομάδα, ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και στη Θεσσαλία. Αύριο, Κυριακή, οι εκπρόσωποι από 12 μπλόκα αποφασίζουν στον Τύρναβο για την περαιτέρω στάση τους.
Το «σκληρό», όπως αποκαλείται, μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών, είναι ένα από τα αγροτικά μπλόκα που συνεχίζουν ενεργά τις.........
κινητοποιήσεις τους, ενώ πέρυσι ήταν το τελευταίο που εγκατάλειψε τη θέση του. Η διέλευση από και προς τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα είναι ανοιχτή, ανά τέσσερις ώρες, για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ εξυπηρετούνται άμεσα τα επείγοντα περιστατικά. Εξάλλου, ο αριθμός των αποκλεισμένων φορτηγών έχει μειωθεί, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν πλέον την είσοδο και έξοδο στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό της Εξοχής στη Δράμα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι κινητοποιήσεις αγροτών στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, καθώς κλειστοί παραμένουν ο κόμβος της Νίκαιας, ο Τύρναβος και οι Μικροθήβες.
Στο νομό Έβρου, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στον κόμβο του Ορμενίου, χωρίς ωστόσο, να παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Στο νομό Θεσσαλονίκης, παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στη Χαλκηδόνα, στα «Πράσινα Φανάρια» (κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης), στα Μάλγαρα και στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς - Σερρών.