Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΠΑΟ


Βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ
Στήριξη από 800 φιλάθλους του ΠΑΟ 
σε Ομπράντοβιτς και παίκτες
Πολύ διαφορετική είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μετά την δεύτερη σερί ήττα στο Top16 της Euroleague.
Πριν ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση δέχθηκαν επίσκεψη περισσοτέρων από 800 φιλάθλων, οι οποίοι με αυτή τους τη κίνηση θέλουν να δείξουν την στηριξή τους τόσο στον τεχνικό των «πρασίνων» Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και στους παίκτες που πέρυσι έφτασαν στο triple crown.
Ξεχωρίσαν συνθήματα υποστήριξης στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς, ενώ ηχηρό χειροκρότημα απέσπασαν μεταξύ άλλων οι Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρής και Φώτσης.
Ο τεχνικός των «πρασίνων», ο οποίος ήταν από.............
νωρίς στο ΟΑΚΑ βρέθηκε τελικά ενώπιων των φιλάθλων, μαζί με τους συνεργάτες του και αντιπροσωπεία παικτών.
Ο Ομπράντοβιτς πήρε το λόγο και υπογράμμισε: «Ουδέποτε τέθηκε θέμα να παραιτηθώ. Θα αφήσουμε την καρδιά μας στο γήπεδο. Έχουμε περάσει πολλά. Σας χρειαζόμαστε κοντά μας. Σας έχουμε από την αρχή ότι σας θέλουμε συνέχεια δίπλα μας. Πρέπει να είστε εδώ. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη», είπε ο Ζοτς για να προσθέσει ο Βασίλης Σπανούλης:
«ζητάμε συγγνώμη για τις δύο άσχημες εμφανίσεις». Πριν όμως τελειώσει ο κόσμος τον σταμάτησε φωνάζοντας: «Μη ζητάς συγγνώμη! Έχετε κερδίσει όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Δεν μας ενδιαφέρει αν τα χάσετε όλα! Μας κρατάτε όρθιους 15 χρόνια. Τώρα θα σας κρατήσουμε εμείς».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Διαμαντίδης, είπε: «Ευχαριστούμε για την στήριξη. Δεν ήμαστε χαρούμενοι. Θέλουμε να δουλέψουμε πολύ και να κάνουμε ότι κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».
Τελευταίος μίλησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, υπογραμίζοντας: «Αυτό που κάνατε είναι τεράστια μαγκιά. Έχουμε πει στις χαρές και στις λύπες μαζί. Πρέπει να είστε πάντα ενωμένοι κι αυτό δείχνει πόσο Παναθηναϊκοί και πόσο μάγκες είστε. Αυτό που έγινε σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει σε καμία ομάδα».
Kαι διαδικτυακή δήλωση
Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον επίσημο δικτυακό τόπο της ομάδας. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε ότι η ομάδα παραμένει μέσα στους στόχους της και πώς όλοι οι παίκτες δεν θα τα παρατήσουν και θα παλέψουν για καλύτερη συνέχεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διαμαντίδη:
«Ξέρουμε ότι βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση μετά και τη χθεσινή ήττα. Μέσα στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό δεν είναι όλo χαρές, υπάρχουν και οι δυσκολίες. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε αποφασίσει, επειδή ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ότι δεν θα τα παρατήσουμε, ότι θα παλέψουμε.
Tα πράγματα είναι πολύ απλά: Ξέρουμε ότι θα πρέπει να ξοδέψουμε ώρες μέσα στο γήπεδο.
Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, να εξαλείψουμε τα λάθη μας, γιατί είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας.
Σαφώς, έχουν γίνει πολύ δύσκολα τα πράγματα στην Ευρωλίγκα, αλλά μην ξεχνάμε ότι εκτός από αυτόν το στόχο που παραμένει «ζωντανός», υπάρχουν και άλλοι δύο στόχοι, το πρωτάθλημα και το κύπελλο και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε όλοι μας, για να παίξουμε καλύτερα και να μπορέσουμε να φτάσουμε στους στόχους μας.
Σίγουρα η στιγμή στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι εύκολη, αλλά και οι προπονητές και οι παίκτες έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ξέρουμε ότι είμαστε καλοί παίκτες και μπορούμε να πάμε καλύτερα.
Σημαντικό κομμάτι είναι και ο κόσμος. Θέλουμε να μας βοηθήσει και να παραμείνει κοντά μας, γιατί στις δύσκολες στιγμές, τότε είναι που είναι το πιο σημαντικό να βοηθήσεις κάποιον. Και θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας. Και εμείς από τη μεριά μας θα δώσουμε ό,τι μπορούμε».