Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού 2011
Οι κλήσεις στην Ελπίδων
για το κρίσιμο ματς με την Αγγλία
Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα μετέχουν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τον κρίσιμο αγώνα με το αντίστοιχο συγκρότημα της Αγγλίας, στο πλαίσιο του 9ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011 ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου (20:00 ώρα Ελλάδας) στο Κίποουτ Ντονκάστερ και οι 20 ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν είναι:
Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός), Αστέριος Γιακουμής (Αγροτικός Αστέρας), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Αρης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός), Γιώργος Κατσικογιάννης (ΟΦΗ), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος), Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Ελίνι Δημούτσος (Παναιτωλικός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σάββας Γκέντσογλου (ΑΕΚ), Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΠΑΟΚ), Θανάσης Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σιάκκας (Εργοτέλης), Ανέστης Αργυρίου (Πανθρακικός), Δημήτρης Γιάντσης (Ηρακλής), Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός).
Η αποστολή θα συγκεντρωθεί την Κυριακή και θα αναχωρήσει για την Αγγλία τη Δευτέρα, ενώ η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 4/3.
Η Εθνική Ελπίδων βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 9ου ομίλου, έχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς σε 6 αγώνες (4 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα, 9-5 τέρματα), ενώ η Αγγλία είναι στην 2η θέση με 11 βαθμούς σε 5 αγώνες (3 νίκες και 2 ισοπαλίες, τέρματα 10-5).
Στον μεταξύ τους αγώνα στην Τρίπολη (8/9/2009) οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1. Στους αγώνες μπαράζ προκρίνονται οι δέκα νικητές των ομίλων και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι στη βαθμολογία.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είναι θετικό το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες είναι υγιείς και εύχομαι όλα να πάνε καλά και στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Είμαστε πανέτοιμοι για τον κρίσιμο αγώνα της προσεχούς Τετάρτης και περιμένουμε αυτή την αναμέτρηση με ανυπομονησία.
»Θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα, με αντίπαλο μια καλή ομάδα. Διαθέτουμε, όμως, κι εμείς πολύ καλό σύνολο και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα».