Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΠΑΟ


«Καθοριστικό το ματς στο ΟΑΚΑ»
Για ατυχία μίλησε ο Νιόπλιας 
και για υποχρέωση νίκης επί του Ολυμπιακού
Στενοχωρημένος από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του Europa League, όχι όμως και απογοητευμένος, εμφανίστηκε ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Σταντάρ. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στη σημασία της ήττας των «πρασίνων» στον πρώτο αγώνα με τους Βέλγους στο ΟΑΚΑ και τόνισε ότι πλέον οφείλουν στους εαυτούς τους και στον κόσμο τους να νικήσουν τον Ολυμπιακό στο........
μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.
Ειδικότερα, ο Νίκος Νιόπλιας είπε:
«Έχω την εντύπωση ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και αν είχαμε σκοράρει στις ευκαιρίες που είχαμε θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα. Στη συνέχεια αυτοί μάς πίεσαν και σε μια φάση που δεν μπορείς να τρως τόσο εύκολα γκολ, μείναμε πίσω και εκεί νομίζω ότι κρίθηκε και το ματς. Η Σταντάρ είχε από το πρώτο παιχνίδι ένα καλό σκορ, έβαλε και σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) το γκολ και κλείδωσε την πρόκριση.
» Σε αυτά τα δύο ματς δεν είχαμε καθόλου τύχη, σε αντίθεση με τον αντίπαλο. Προσπαθούσαμε να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα αν είχαμε σκοράρει στη φάση με το δοκάρι ή μετά με τον Κατσουράνη, γιατί ήμασταν καλοί νομίζω. Κρατάμε τα θετικά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα αρνητικά, γιατί κάναμε πολλά λάθη στα δύο ματς με τη Σταντάρ».
Αναφορικά με το αν ο Παναθηναϊκός θα επηρεαστεί από την ήττα εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Νιόπλιας ήταν απόλυτος:
«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, μια τελείως διαφορετική διοργάνωση, μια χρονιά ολόκληρη. Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, με νίκη, θα έχουμε και τον κόσμο μας και ελπίζουμε να είμαστε νικητές. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο μας να κερδίσουμε την Κυριακή». Στη συνέχεια, στάθηκε και στις αλλαγές στα πρόσωπα του πρώτου αγώνα:
«Εάν είναι να λεγόμαστε Παναθηναϊκός και να μην πιστεύουμε στους παίκτες μας, τότε δεν υπάρχει λόγος να λέμε ότι πάμε για ψηλά. Σε εκείνο το χρονικό σημείο έπρεπε να παίξουν κι άλλοι, είχαμε ήδη πολλά ματς στα πόδια μας, είχαμε και πέντε διεθνείς που είχαν παίξει στο Βόλο με την Ελλάδα, είχαμε μπροστά μας και ένα ματς στην Τρίπολη που δεν είχαμε κερδίσει ποτέ. Έπρεπε να παίξουν κι άλλοι, να πάρουν ευκαιρίες». Τέλος, στάθηκε στο πρώτο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης, το οποίο κατά τη γνώμη του έκρινε και την πρόκριση:
«Εάν είχαμε ένα σκορ, οποιοδήποτε, από το πρώτο ματς, θα ήταν αλλιώς. Έχω δει προσωπικά αυτή τη Σταντάρ, που έχει δείξει ότι στηρίζεται μόνο στην κόντρα. Εάν είχαμε ένα άλλο σκορ και όχι να ανατρέψουμε το 1-3, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Οπως και αν είχαμε σκοράρει πρώτοι».