Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Στον δρόμο για το τρόπαιο


Οι αντιδράσεις μετά την κλήρωση
στους «8» του Champions League
Λίγη ώρα μετά την κλήρωση για τη φάση των «8» του Champions League οι άνθρωποι των ομάδων έκαναν δηλώσεις στις οποίες αναφέρθηκαν στις πιθανότητες πρόκρισής τους στους «4» αλλά και στις αντιπάλους τους.
Τα ζευγάρια της κλήρωσης:
1. Λιόν (Γαλλία) - Μπορντό (Γαλλία)
2. Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
3. Αρσεναλ (Αγγλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
4. Ίντερ (Ιταλία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ζαν-Λουί Τριό (πρόεδρος Μπορντό):
«Συζητούσαμε με τον (πρόεδρο της Λιόν) Ζαν-Μισέλ (Ολά) πριν από την............
κλήρωση και συμφωνήσαμε ότι δεν θέλαμε να τεθούμε αντιμέτωποι. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι θα παίξουμε στην έδρα μας τον αγώνα ρεβάνς. Το πλεονέκτημα της Λιόν είναι ότι διαθέτει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς σε αυτό το επίπεδο».
Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε (πρόεδρος Μπάγερν Μονάχου):
«Είναι μία δύσκολη κλήρωση, αλλά και πολύ συναρπαστική. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα είναι απαραίτητο να παίξουμε στο καλύτερο επίπεδό μας και ακόμη καλύτερα, προκειμένου να προκριθούμε στους ημιτελικούς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, αλλά ακριβώς αυτό είναι συναρπαστικό: να αποκλείσεις το φαβορί».
Ζαν-Μισέλ Ολά (πρόεδρος Λιόν):
«Θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό ζευγάρι. Επιπλέον, θα είναι η δεύτερη φορά που θα αντιμετωπίσουμε γαλλική ομάδα, μετά τον τελικό του Ιντερτότο με τη Μονπελιέ (σ.σ. το 1997), αλλά το Champions League με τις ευρωπαϊκές αρετές του δεν αφήνει να γίνουν προγνωστικά σε έναν γαλλικό 'εμφύλιο'. Όμως, αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεται μία γαλλική ομάδα στον ημιτελικό για πρώτη φορά μετά τη Μονακό (σ.σ. το 2004). Επίσης, στο συγκεκριμένο ζευγάρι θα τεθούν αντιμέτωπες η κάτοχος του τίτλου στη Γαλλία και η πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν».
Ερνέστο Παολίλο (διευθυντής Ίντερ):
«Εξ εμπειρίας, μετά τους αγώνες θα ξέρουμε αν η κλήρωση ήταν ευνοϊκή ή όχι. Θυμάμαι ότι, όταν είχαμε κληρωθεί πέρυσι με την Ανόρθωση στην πρώτη φάση, όλος ο κόσμος έλεγε ότι ήταν μια 'καλή κλήρωση'. Και στη συνέχεια είδαμε πόσο... υποφέραμε απέναντι σε αυτόν τον σύλλογο. Επομένως, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν θα πρέπει να την υποτιμήσουμε κι αυτό για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην αρχή της σεζόν, είναι πιο φρέσκια και πιο ξεκούραστη. Ο δεύτερος είναι ότι θα παίξουμε σε συνθετικό χλοοτάπητα, ο οποίος ευνοεί τις λιγότερο τεχνικές ομάδες».
Τσίκι Μπεγκιριστάιν (γενικός γραμματέας Μπαρτσελόνα):
«Θα είναι το πιο θεαματικό ζευγάρι των προημιτελικών από την άποψη του ποδοσφαίρου. Μπαρτσελόνα και Αρσεναλ είναι δύο ομάδες οι οποίες παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και ο αγώνας θα είναι μία μάχη για τη διατήρηση του ελέγχου της μπάλας. Δεν κλείνονται πίσω και αυτό ευνοεί τον θεατή. Χαίρομαι που ο αγώνας ρεβάνς θα γίνει στην έδρα μας».
Αρσέν Βενγκέρ (προπονητής Άρσεναλ):
«Φαντάζομαι ότι δεν θα είμαστε το φαβορί, αλλά για μένα θα είναι ένας αγώνας 50-50, έτσι πρέπει να το δούμε. Όταν πας στους προημιτελικούς του Champions League, αντιμετωπίζεις καλές ομάδες και η Μπαρτσελόνα είναι μία καλή ομάδα. Θα είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας, συναρπαστικός. Το πιο σημαντικό είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή στους αντιπάλους μας, να μην τους θαυμάζουμε.
»Την κρίσιμη ημέρα, εάν καταφέρουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θα έχουμε τύχη. Εάν πετύχουμε τις καλύτερες εμφανίσεις μας, έχουμε καλές πιθανότητες να την αποκλείσουμε. Σίγουρα ο δρόμος δεν είναι εύκολος, το παραδέχομαι. Όμως, το καλύτερο μέσο για να νικήσουμε στον προημιτελικό είναι να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και να το πιστεύουμε πολύ».