Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Εκτός και η Βραζιλία



Με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Ολλανδία νίκησε 2-1 τη Βραζιλία και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Μουντιάλ 2010. Το ματς έγινε στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι" του Πορτ Ελίζαμπεθ και το σκορ άνοιξε για τη "Σελεσάο" ο Ρομπίνιο στο 10΄. Ομως, οι "Οράνιε" αντεπιτέθηκαν, ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Φελίπε Μέλο στο 53΄ και ...
πήραν τη νίκη με κεφαλιά του Σνάιντερ στο 66΄. Μοιραίος παίκτης για τη Βραζιλία ήταν αναμφίβολα ο Φελίπε Μέλο, αφού εκτός από το αυτογκόλ που σημείωσε, αποβλήθηκε στο 73΄ με απευθείας κόκκινη.
Μετά από 40 χρόνια η Ουρουγουάη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς στον προημιτελικό στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ νίκησε 4-2 στα πέναλτι την Γκάνα, με τον Αμπρέου να πετυχαίνει το νικητήριο. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξε 1-1, με την Γκάνα να προηγείται στο 45' με τον Μουντάρι και την Ουρουγουάη να ισοφαρίζει στο 55' με τον Φορλάν. Ακριβώς στην εκπνοή (120') η αφρικανική ομάδα έχασε πέναλτι με τον Γκιάν. Η «σελέστε» θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία την ερχόμενη Τρίτη (6/7).