Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

«Πάρτι» από τους Ολλανδούς

Τέλος από την Βραζιλία
 ο απογοητευμένος Ντούνγκα...

Έχοντας αποκλειστεί από την Ολλανδία στα προημιτελικά και μάλιστα, με ανατροπή του σκορ, ο Κάρλος Ντούνγκα, δεν είχε διάθεση για πολλά λόγια στη συνέντευξη Τύπου.
Αυτό, όμως, που ξεκαθάρισε είναι ότι αποτελεί παρελθόν, αφού το συμβόλαιό του έληγε μετά το Μουντιάλ και η μόνη προοπτική ανανέωσης ήταν να κατακτήσει το τρόπαιο.
«Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης, όταν παίζεις με δέκα παίκτες απέναντι σε μια .......
ποιοτική ομάδα όπως η Ολλανδία, είναι πιο δύσκολο. Είναι μια δύσκολη στιγμή, είμαι απογοητευμένος και σίγουρα κανένας δεν προετοιμάζεται για μια ήττα. Από το 2006 που υπέγραψα το συμβόλαιό μου με την ομοσπονδία της Βραζιλίας, γνώριζα ότι θα έμενα για τέσσερα χρόνια στον πάγκο» είπε ο τεχνικός της «Σελεσάο», ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Αλμπέρτο Περέιρα τον Ιούλιο του 2006, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.
Ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας, Ζούλιο Σέζαρ, τόνισε ότι η ομάδα αποχωρεί από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι: «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ο κόσμος της Βραζιλίας πάντα μας πίεζε πολύ, αλλά εμείς φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Ήρθε ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε. Σε κάθε ματς μπαίνουμε για τη νίκη, αλλά σήμερα δεν ήρθε».
Το... σύντομο πάρτι των Ολλανδών
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο Ολλανδός τεχνικός, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, είχε κάθε λόγο να χαίρεται, όμως, όπως τόνισε, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ: «Στο πρώτο 20λεπτο ήμουν χαρούμενος που το σκορ ήταν μόνο 1-0 για τους Βραζιλιάνους. Τότε είπα στον βοηθό μου Φρανκ Ντε Μπουρ, ότι έχουμε ελπίδες. Στο β' ημίχρονο δείξαμε την αξία μας. Σήμερα έχουμε πάρτι, αλλά από αύριο ξεκινάμε πάλη τη μάχη».
Όσο για τον MVP της αναμέτρησης, Γουέσλι Σνάιντερ, αποκάλυψε το πως ήρθε η ανατροπή: «Στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, όλοι είπαμε μεταξύ μας 'ας τα δώσουμε όλα' και είδατε τί κάναμε. Παλέψαμε ο ένας για τον άλλον. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πολύ την άμυνά τους και ήταν φανταστικό που πετύχαμε δύο γκολ. Είμαστε στην τετράδα. Όταν νικάς 2-1 τη Βραζιλία σε προημιτελικό Παγκοσμίου κυπέλλου, δεν μπορείς παρά να είσαι ευτυχισμένος. Αλλά τις επόμενες ημέρες πρέπει να ανακτήσουμε τη αυτοσυγκέντρωσή μας».