Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Προσπαθεί να θολώσει κι άλλο τα νερά
η Ν.Δ. για τη Μεσσαπία».


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Εύβοιας της Ν.Δ. με την οποία επιτίθεται στη βουλευτή και στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα που αφορά τη ρύπανση στη Μεσσαπία, δήλωσε:
«Όσο κι αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία με τα στελέχη της, να.....
απαλλάξει τους εκλεκτούς της σε τοπικό επίπεδο, από τις ευθύνες τους στο θέμα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στη Μεσσαπία και στη μη προστασία των πολιτών, δεν θα τα καταφέρει.
Δεν θα καταφέρει επίσης να δικαιολογήσει την εγκληματική αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας για το νομό μας όταν η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση, ένα από τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής της οποίας ήταν η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε στο περιβάλλον σε διάφορα επίπεδα.
Η αδιαφορία αυτή και η εγκατάλειψη, είχαν τραγικές συνέπειες για τη φύση και κατά συνέπεια για τους ανθρώπους, όπως την έζησε ο τόπος μας την πενταετία αυτή που πέρασε.
Τα χρόνια που κυβέρνησε η Ν.Δ. δεν έγινε ούτε ένα μεγάλο έργο στο Νομό μας και βεβαίως τίποτα σχετικό με την προστασία του περιβάλλοντος.
Τίποτα δεν έγινε επίσης στη περιοχή του Δήμου Μεσσαπίων σε ότι αφορά έργα γενικότερης υποδομής, αλλά και ειδικότερα στο ζήτημα της προστασίας των πολιτών, από τη ρύπανση στον υδροφόρο ορίζοντα έτσι όπως τελικά εξελίχθηκε.
Την ευθύνη βεβαίως για αυτή την ανυπαρξία έργων και δράσεων εκεί, τη φέρει σε μέγιστο βαθμό η πλειοψηφία της τωρινής Δημοτικής Αρχής.
Εξ αιτίας αυτής της αδιαφορίας, τόσο εκ μέρους της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. όσο και του Δήμου, οι πολίτες της περιοχής βρίσκονται σήμερα εκτεθειμένοι στο εξασθενές χρώμιο και στα άλλα επικίνδυνα στοιχεία των ρυπογόνων δραστηριοτήτων.
Και αποτελεί πρόκληση σήμερα, αυτοί που ευθύνονται πολιτικά γι’ αυτή την κατάσταση, να επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες με γενικόλογες ανακοινώσεις, όταν θάπρεπε να έχουν ήδη αναλάβει τις ευθύνες τους.
Αυτό αφορά ιδιαίτερα το Δήμαρχο του Δήμου Μεσσαπίων που μέχρι πρόσφατα αρνιόταν την ύπαρξη του προβλήματος με το νερό και μόνο πριν λίγες μέρες, όταν υπήρξε δικαστική απόφαση, άρχισε να το αναγνωρίζει, χωρίς πάλι να προβαίνει σε καμιά ουσιαστική ενέργεια για την αντιμετώπισή του και για την παροχή καθαρού νερού στους πολίτες.
Αφορά επίσης τη ΝΟΔΕ Εύβοιας της Ν.Δ., που πρέπει επιτέλους να σταματήσει να θολώνει κι άλλο τα νερά όπως επιχειρεί με την ανακοίνωση που εξέδωσε, γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τη Ν.Δ. και τους εκλεκτούς της τοπικούς παράγοντες, ακόμα πιο αναξιόπιστους στην κοινωνία του νομού μας».