Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

«Η θαυμαστή Μπαλωματού»

Οι Ερέτες συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά το ταξίδι τους στο «πέλαγος» του θεάτρου, φέρνουν στην πόλη της Ερέτριας την Ανδαλουσιάνικη αύρα του Federico Garcia Lorca, παρουσιάζοντας το έργο του «Η θαυμαστή Μπαλωματού» σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπανάγνου.

«Η θαυμαστή Μπαλωματού» είναι μια απλή φάρσα σε γνήσιο κλασικό τόνο όπου περιγράφεται μια γυναικεία ψυχή και.....
 γίνεται ταυτόχρονα, με πολλή τρυφερότητα, μια απολογία της ανθρώπινης ψυχής. Ο συγγραφέας θέλει να εκφράσει, μέσα στα όρια της φάρσας, την πάλη της πραγματικότητας με τη φαντασία που υπάρχει στο βάθος κάθε ύπαρξης.

Η Μπαλωματού μια νέα κοπέλα, παντρεμένη με τον κατά πολύ μεγαλύτερό της Μπαλωματή, ασφυκτιά στο μικρό χωριό που ζει και προσπαθεί να ομορφύνει τη «μίζερη» ζωή της, τραγουδώντας, χορεύοντας και φλερτάροντας με τους νέους του χωριού, αδιαφορώντας για τις κουτσομπόλες γειτόνισσες. Αυτό βέβαια έχει κάποιες δυσάρεστες γι’ αυτήν συνέπειες. Αλλά όπως και στα παραμύθια έτσι και δω ο συγγραφέας μετά από πολλά απρόοπτα θα αποζημιώσει το θεατή με ένα όμορφο φινάλε.
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ζέτα Βεντούρη, Αντώνης Λαζάρου, Κατερίνα Φουρμούζη, Κώστας Κουρούπης, Κρυσταλλία Μπουραζά, Μαριέτα Κουρούπη, Ναταλία Κουρούπη, Εύα Καγιάνη, Σοφία Γρίβα, Νίκος Πασχαλόπουλος, Ιωάννα Τζορμπατζούδη, Δέπη Λάσκαρη–Βότσαρη, Βάνα Τσιριμώκου, Δημήτρης Καραταϊρης, Ηρώ Παπαγεωργίου.
Η πρώτη παράσταση έχει προγραμματιστεί και θα δοθεί στο Λύκειο Ερέτριας, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010, ώρα 9:00΄μ.μ., στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Κανάρια 2010».