Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κατατέθηκα από το ΥΠΟΙΚ

Τροπολογία για ζητήματα
μισθοδοσίας και αποδοχών στο Δημόσιο

Τροπολογία που αφορά ζητήματα αποδοχών και μισθοδοσίας στο Δημόσιο, κατέθεσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.
Η τροπολογία προβλέπει:
1) Τη συμπερίληψη στις αποδοχές των υπαλλήλων που αποσπώνται στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, των αντιπροέδρων, υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, καθώς και σε κείνα της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης, επιδομάτων και .....
αποζημιώσεων, σχετικών με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων της οργανικής τους θέσης, ή με την προσφορά υπηρεσιών σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές.
Αντίστοιχη διάταξη ισχύει, ήδη, για τους αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και ευρωβουλευτών.
2) Τη δυνατότητα υπέρβασης με υπουργική απόφαση, του ορίου των 80 εκτός έδρας ημερών μετακινήσεων κατ' έτος, για τους δημοσίους υπαλλήλους, με βάση έκτακτες ανάγκες και εφόσον δεν επαρκεί το υφιστάμενο προσωπικό, που ασκεί τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά καθήκοντα.
3) Τη μισθολογική εξίσωση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τους προέδρους και αντιπροέδρους ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, όσον αφορά το ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών.
4) Τη δυνατότητα καταβολής του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης, στο προσωπικό των Ολυμπιακών Αερογραμμών (όπως επίσης και σε κείνο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας και της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες), σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.