Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Χθές στις 12:43, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού, ενημερώθηκε, από τον πλοίαρχο του Φ/Γ - ΑΜΜΟΛΗΠΤΙΚΟΥ πλοίου «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 7147, ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Ωρωπού - Ερέτριας, κατευθυνόμενος από Χαλκίδα προς Κω, με πλήρωμα 7 ναυτικούς, είχε συγκρουστεί ελαφρά, με το Ε/Γ - Ο/Γ «ΑΙΟΛΟΣ» Ν.Π. 11472, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Ερέτρια προς τον Ωρωπό.

Άμεσα στον πλοίαρχο του «ΕΙΡΗΝΗ» δόθηκε εντολή να ......
καταπλεύσει στον Ωρωπό για να πραγματοποιηθεί έλεγχος, ενώ ύστερα από ανάλογη επικοινωνία με τον πλοίαρχο του «ΑΙΟΛΟΣ», διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε καταπλεύσει στον Ωρωπό και στη συνέχεια αφού παρέλαβε επιβάτες και οχήματα, είχε αποπλεύσει για Ερέτρια, χωρίς να αναφερθεί στη Λιμενική Αρχή Ωρωπού η επαφή των δύο πλοίων.
Μετά τον κατάπλου του «ΑΙΟΛΟΣ» στην Ερέτρια και του «ΕΙΡΗΝΗ» στον Ωρωπό, το τοπικά κλιμάκια επιθεώρησης διεπίστωσαν ότι τα πλοία είχαν υποστεί μικρής έκτασης υλικές ζημιές στα έξαλα τους και ο απόπλους τους απαγορεύτηκε μέχρι να προσκομιστούν βεβαιωτικά διατήρησης αξιοπλοΐας από τους Νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.
Παράλληλα αναφέρθηκε ότι αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί ελαφρά στο δεξί χέρι κατόπιν πτώσης, ο ναύκληρος του «ΑΙΟΛΟΣ», ο οποίος μεταφέρθηκε στο ιατρείο Ερέτριας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ωρωπού.