Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ

Διαμαρτυρία Δημάρχου Στυρέων
Σοφίας Μούτσου
για απόφαση απαγόρευσης αλιείας


Η Δήμαρχος Στυρέων διαμαρτύρεται και ζητά άμεση ενημέρωση από τον Νομάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά σχετικά με την απόφασή του υπ' αριθμ. 50/12-5-2010 η οποία απαγορεύει την ερασιτεχνική αλιεία στους όρμους Αλμυροποτάμου και Γιάλτρων και η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην περιοχή.
Συγκεκριμένα η Δήμαρχος Στυρέων αναφέρει :
"Με την υπ' αριθμ. 50/12-5-2010 απόφαση του Νομάρχη Εύβοιας απαγορεύθηκε για ένα έτος (1-7-2010 μέχρι 1-6-2011) η ερασιτεχνική αλιεία στους όρμους Αλμυροποτάμου του ........
Δήμου Στυρέων και Γιάλτρων. Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς καμμιά προηγούμενη ενημέρωση ούτε του Δήμου, ούτε των ενδιαφερομένων και φυσικά χωρίς κανένας αρμόδιος επιστήμονας να εξηγήσει την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης. Μετά από έντονη διαμαμαρτυρία των δημοτών μας έστειλα επιστολή στον κ. Νομάρχη ζητώντας να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, πλην όμως μέχρι σήμερα ούτε καν απάντηση δεν έλαβα.
Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι αλιείς των Γιάλτρων κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της εν λόγω απόφασης του Νομάρχη στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 28/7/2010. Η απόφαση προσβάλλεται ως παράνομη αφού ο Νομάρχης είναι αναρμόδιος προς έκδοση τέτοιας απόφασης καθόσον δεν έχει αρμοδιότητα επί θαλασσίου χώρου αλλά μόνο επί ρεμάτων, ποταμών και λιμνών και δεν μπορεί να εντέλλεται προς το Λιμενικό Σώμα την εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων.
Ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Αγδινιώτης προς τον οποίο έγινε αίτημα ανάκλησης της απόφασης υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει αλλά δεν προχωρεί στην ανάκληση και δεν δίνει καμμιά εξήγηση για τις ενέργειές του.
Στην επιστολή μου ως Δημάρχου Στυρέων απαξίωσαν να απαντήσουν. Στο αίτημα των αλιέων σιωπούν.
Η διοίκηση οφείλει να απαντά εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων και δεν μπορεί να κωφεύει !!
Ζητώ να σταματήσει άμεσα ο εμπαιγμός όλων μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας. Το ζήτημα είναοι σοβαρό και αφορά εκατοντάδες ερασιτέχνες αλιείς.
Οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση της απόφασης που ελήφθη παρανόμως, παρατύπως και αναιτιολογήτως και να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική αποσιώπησης των ευθυνών τους."