Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη αφιερωμένη στον Τζιόλη,
τραυματίες Νίνης και Αβρααμ


Ο πρωταγωνιστής της νίκης της Εθνικής μας επί του Ισραήλ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης αφιέρωσε τους τρεις βαθμούς στον άτυχο συμπαίκτη του, Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος τραυματίστησε στο παιχνίδι με την Λετονία και θα μείνει τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
«Αυτή η νίκη αφιερώνεται στον Αλέξη. Του εύχομαι υγεία και το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους. Παλέψαμε όλοι .....
και ναι μεν δεν είχαμε καλή απόδοση, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη. Για τον όμιλο έχω να πω ότι είναι μακρύς δρόμος και θα έχουμε να πούμε πολλά στην συνέχεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη.
Αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Νίνη, λέγοντας:
«Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Ο Νίνης είναι νέο παιδί, έχει πολλή όρεξη για ποδόσφαιρο και θα επιστρέψει σύντομα».


Ο Παντελής Καφές, που επέστρεψε μετά από καιρό στο βασικό σχήμα της Εθνικής, υπογράμμισε:
«Εμείς θέλαμε να πάρουμε δύο νίκες στην έδρα μας και τα καταφέραμε. Κερδίσαμε χρόνο με τις επιτυχίες αυτές. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Προσωπικά, θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος με την επιστροφή μου στην Εθνική ομάδα».


Ο Κώστας Κατσουράνης υπογράμμισε:
«Κάναμε κατάθεση ψυχής, ήμασταν πιο παθιασμένοι. Τα δώσαμε όλα και κάναμε περήφανο τον κόσμο μας πιστεύει. Ευτυχώς βάζουμε νέα παιδιά στην ομάδα και βελτιωνόμαστε συνεχώς».


Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Σηφάκης είπε:
«Από την αρχή στόχος ήταν το 2 στα 2 στα ματς αυτά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε καθόλου, αλλά στο δεύτερο για 15-20 ήμασταν σε δύσκολη θέση. Το γκολ της ισοφάρισης μας ξύπνησε, αντιδράσαμε γρήγορα, βάλαμε το γκολ και αυτό ήταν καθοριστικό για μας».


Στη συνέχεια ο διεθνής πορτιέρο πρόσθεσε:
«Είναι μια δίκαιη νίκη για μας. Από δω και πέρα παίζουμε σε κάθε ματς για την νίκη. Θέλουμε την πρώτη θέση και θα την διεκδικήσουμε μέχρι τέλος με τους Κροάτες στην έδρα μας».
Όσον αφορά την εκ νέου μικρή προσέλευση του κόσμου, ο γκολκίπερ του Αρη τόνισε:
«Με βάση τις εμφανίσεις μας ο κόσμος είναι λίγος. Η ομάδα είχε καλό ρυθμό και απέδωσε καλό θέαμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έρχεται ο κόσμος».
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανέφερε:
«Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς. Το Ισραήλ δεν είχε να χάσει τίποτα και του δώσαμε το δικαίωμα να κάνει το παιχνίδι του. Τελικώς, όμως, η ουσία είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς.
» Είμαστε μία καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να δέσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο... όταν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες προπονείσαι τόσες λίγες ημέρες. Πάντως, είναι πολύ σημαντικό που αγωνίζονται οι νεαροί παίκτες στην ομάδα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν στο μέλλον».
Με τη σειρά του ο Γιώργος Τζαβέλλας, που έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι με το Ισραήλ, είπε:
«Αυτό που θέλαμε ήταν να καλύψουμε την γκέλα με την Γεωργία. Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, πήραμε δύο νίκες και έξι βαθμούς. Από δω και πέρα περιμένουμε βελτίωση. Πετύχαμε τον στόχο μας και συνεχίζουμε».


Καραγκούνης: «Ήταν μία νίκη καρδιάς!»
Ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι που σημείωσε στο 63ο λεπτό, ο Γιώργος Καραγκούνης, έκανε λόγο για μια νίκη καρδιάς και ψυχής! Παράλληλα, ο αρχηγός της γαλανόλευκης, χαρακτήρισε την Εθνική από τις πιο συνεπείς ομάδες τα τελευταία δέκα χρόνια.
«Η νίκη που πετύχαμε, ήταν νίκη καρδιάς και ψυχής. Δεν είναι εύκολο να κάνεις το 2 στα 2. Όλοι μας κάναμε μεγάλη προσπάθεια και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ απόψε, όπως μας έχει βοηθήσει και η ΕΠΟ. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο συνεπείς ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία δέκα χρόνια» τόνισε αρχικά ο Κάρα.
Για την εικόνα του παιχνιδιού ο άσος του Παναθηναϊκού τόνισε:
«Από την αρχή ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος αγώνας. Είχαμε πάθος και καρδιά και καταφέραμε να προηγηθούμε. Ισοφαριστήκαμε από μια άτυχη στιγμή, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε γρήγορα και να κάνουμε το 2-1, ενώ είχαμε και τις ευκαιρίες να κάνουμε το 3-1. Σημαντική νίκη, αφού η εποχή είναι δύσκολη για την ομάδα, με παίκτες που έχουν αποχωρήσει και παίκτες τραυματίες».
Για το γεγονός ότι σκόραρε ο έμπειρος μέσος τόνισε:

«Σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Δείχνουμε ανεπανάληπτη συνέπεια και αυτό έχει σημασία. Είδατε πως η Τουρκία έχασε από το Αζερμπαϊτζάν και η Σερβία την προηγούμενη εβδομάδα από την Εσθονία. Δεν ακούμε τίποτα και συνεχίζουμε».
Καταλήγοντας, ο Καραγκούνης έριξε και το... καρφί του για τα σχόλια που γίνονται από τους φιλάθλους και τον Τύπο, σχετικά με την ηλικία και τα τρεξίματα ορισμένων ποδοσφαιριστών, λέγοντας:
«Για όλα φταίει το κέντρο, δεν έχουμε τρεξίματα».
Προβλήματα τραυματισμού για Νίνη και Αβραάμ
Η Εθνική ομάδα πήρε τη νίκη απέναντι στο Ισραήλ, ωστόσο δύο παίκτες της αποχώρησαν τραυματίες από την αναμέτρηση, με τον Σωτήρη Νίνη πιο σοβαρά σε σχέση με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.
Ο Σωτήρης Νίνης τραυματίστηκε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης και αποχώρησε ένα λεπτό αργότερα από το τερέν με τον Γιάννη Φετφατζίδη να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα της γαλανόλευκης.
Ο άσος του Παναθηναϊκού υπέστη ένα αιμάτωμα στο μετατάρσιο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία μίας εβδομάδας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πρασίνων».
Κάτι που σημαίνει ότι χάνει το ματς του «τριφυλλιού» με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (16/10) και οριακά ενδέχεται να προλάβει την αναμέτρηση με την Ρούμπιν Καζάν για το Champions League την επόμενη Τετάρτη (20/10).
Πάντως την Τετάρτη (13/10) θα υποβληθεί σε εξετάσεις από το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού, προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη.
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος «κληρονόμησε» ένα ράγισμα στην μύτη και θα κάνει την Τετάρτη (13/10) και αυτός εξετάσεις για τα... περαιτέρω, με την συμμετοχή του κόντρα στην Skoda Ξάνθη να είναι αμφίβολη.