Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΑΛΕΜΗΣ
ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ 10/10/2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κύριοι της Ε.Π.Σ.Ε. και της επιτροπής διαιτησίας, λοιποί παράγοντες και φίλαθλοι των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Εύβοια, σήμερα, στον αγώνα μεταξύ Α.Σ. ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-Α.Ο. ΚΥΜΗΣ, στο γήπεδο ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ μπροστά σε 150 περίπου φιλάθλους, ανάμεσα στους οποίους ο κ. Φωτίου ως παρατηρητής διαιτησίας, αποβλήθηκα από τον πάγκο της ομάδας μου από το διαιτητή κ. Πάνο Γεώργιο έπειτα από ερώτηση που του απεύθυνα επακριβώς όπως αναφέρω: “τι σφυρίξατε κ. Πάνο?” όντας η πρώτη και .......
μοναδική αναφορά μου στο διαιτητή του αγώνα.
Από μόνο του το γεγονός δεν θα ήταν άξιο σχολιασμού, ήρθε όμως στο 35΄ λεπτό ως επισφράγιση της διάθεσης με την οποία είχε έρθει στο γήπεδο μας ο κ. Πάνος ο οποίος εώς τότε, αλλά και όποτε χρειάστηκε στο υπόλοιπο του αγώνα, σφύριζε κατά βούληση 70/30 τουλάχιστον υπέρ του αντιπάλου, δεν σφύριξε οφθαλμοφανέστατο επιθετικό φάουλ στην επαφή επιθετικού με τον τερματοφύλακα μας, μέσα στην μικρή περιοχή του, παράβλεψη η οποία στοίχισε το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε με τον τερματοφύλακα στο έδαφος, και πριν την ερώτηση μου, (1-2 το σκορ) είχε σφυρίξει (μάλλον ανύπαρκτο χέρι) σε προσπάθεια ποδοσφαιριστή μας να κατεβάσει βαθιά μπαλιά και να βγεί τετ α τετ στην αντίπαλη εστία.
Εν τω μεταξύ νομίζοντας προφανώς ότι απευθύνεται σε ηλίθιους φροντίζε να μεταβάλει τις αποφάσεις του εμφανέστατα σε ποσοστό υπέρ μας όσο το σκορ ήταν ασφαλές και αντίστοιχα κατά, όταν βρισκόμαστε μόνο ΕΝΑ (πιθανό γκολ) πίσω στο σκορ.
Η απάντηση στο τέλος του αγώνα στην προφανή ερώτηση μου “ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑ?” είναι ίδια από τον κ. Πάνο αλλά και από τον κ. Φωτίου. “ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ: ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ”.Στο φύλλο αγώνος, έχει γραφτεί: ΣΤΟ 35΄ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΣΑΛΕΜΗΣ) ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ ΡΕ!- ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ? ΡΩΤΗΣΑ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ - Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! απάντησε.
Κ. Παπακωνσταντίνου, απευθύνομαι σε εσάς κατανοόντας την προσπάθεια αναβάθμισης του αθλήματος που κάνετε και ζητώ ευθέως κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που αβίαστα δημιουργούνται σε όλους όσους ήταν παρών στο γήπεδο σήμερα. Κάποιοι κύριοι έχουν μάλλον μπερδέψει πράγματα και καταστάσεις.
Δεν φοβήθηκα και δεν θα φοβηθώ ποτέ και κανέναν και το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε εμένα και σε οποιονδήποτε παράγοντα ασχολείται ανιδιοτελώς και χωρίς μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες είναι να γλιτώσετε τον τραπεζικό μου λογαριασμό από την απώλεια μερικών ακόμα χιλιάδων ευρώ. ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΣΤΥΛΑΚΙ και ΥΦΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
Ο Διαιτητής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι ΟΡΓΑΝΟ του παιχνιδιού και οφείλει να συμπεριφέρεται τουλάχιστον όπως του συμπεριφέρονται, και να προσπαθεί να εφαρμόσει τους κανονισμούς που έμαθε και που ισχύουν στο συγκεκριμμένο παιχνίδι φροντίζοντας για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του και για το αδιάβλητο του αποτελέσματος. Αν δεν ξέρει τους κανονισμούς ή συνηθίζει να τους εφαρμόζει μεροληπτικά είναι ευθύνη της διοργανώτριας αρχής να το διορθώσει.
Δεν παρακαλέσαμε κανέναν να έρθει να σφυρίξει στο 5Χ5 που παίξαμε με τους φίλους μας. Συμμετέχουμε σε πρωτάθλημα και θέλουμε αυτοί που ορίζονται να κάνουν τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ και πληρώνονται από εμάς, να είναι σωστοί στη ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!
Αν, κάποιος παράγοντας που πληρώνει το άθλημα συμμετέχοντας σε οργανωμένο πρωτάθλημα, δεν συμπεριφερθεί σωστά καλείται σε απολογία και πιθανόν να του επιβάλετε και πρόστιμο. Όταν ο διαιτητής που πληρώνεται, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ως οφείλει, αλλά ΝΟΜΙΖΕΙ, και έχει πάρει και ένα σωρό αποφάσεις που τουλάχιστον προκαλούν σχόλια αλλά και γέλια στους παρόντες πως αντιμετωπίζεται? Μπορούμε να έχουμε δημόσια τις παρατηρήσεις του κ. Φωτίου (παρατηρητής διαιτησίας) και του κ. Δαφνή (παρατηρήτης αγώνα)? Τι να απαντήσω κατά τη γνώμη σας, στο 16χρονο αθλητή που αύριο στην προπόνηση θα με ρωτήσει: 1ον) Γιατί σας έβγαλε ο διαιτητής από το γήπεδο κ. Σαλεμή? Δεν είπατε τίποτα κακό! 2ον) Θα αγωνίζομαι με σκοπό να έρχεται ο διαιτητής και ΑΝ ΘΕΛΕΙ να μας αφήνει το περιθώριο να κερδίσουμε με τον αγώνα μας? 3ον) Τότε γιατί να μαθαίνω να προπονούμαι και να βελτιώνομαι? Αφού αν δεν θέλει ο διαιτητής δεν θα κερδίσουμε ποτέ και αν θέλει θα κερδίζουμε συνέχεια!
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΝΟΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΖΗΤΩ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΓΗΣΤΕ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΕΛΜΑΤΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ αλλά και ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΟΥΝ. ΖΗΤΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Ε. ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ. ΦΤΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΕΧΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΟΠΟ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΟΜΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ. ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΙΑ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Θ.Σαλεμής