Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος σερβίρει, Γιώργος σκοράρει, η Ελλάδα 2-1 την Αυστρία

Με Σαμαρά και Φωτάκη...

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Γιώργος Φωτάκης συνδυάστηκαν άψογα και σημειώνοντας από ένα τέρμα που προήλθε από ασίστ του άλλου, η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 2-1 της Αυστρίας σε φιλικό αγώνα στο «Έρνστ Χάπελ». Αρκετές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα από τον Φερνάντο Σάντος που είδε την εθνική να έχει παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο να συνδυάζεται καλύτερα και να φεύγει με τη νίκη.
Ο Φερνάντο Σάντος διεύρυνε το αήττητο σερί του στον....
 πάγκο της γαλανόλευκης (4 νίκες, 2 ισοπαλίες).
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ελληνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Τζόρβας τερματοφύλακας, ο Τοροσίδης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Τζαβέλλας στο αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος.
Κατσουράνης και Καραγκούνης οι συνδετικοί κρίκοι άμυνας και επίθεσης, την δεξιά πτέρυγα ανάλαβε ο Κονέ, την αριστερή ο Χριστοδουλόπουλος και ο Σαμαράς ήταν πίσω από τον Σαλπιγγίδη.
Το α' ημίχρονο ήταν κακό με ελάχιστες ευκαιρίες και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά παράλληλα είχε ένα χαμένο πέναλτι και ένα ακυρωθέν γκολ. Η Αυστρία ξεκίνησε δυνατά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 4', όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Παπασταθόπουλου.
Οι Έλληνες διεθνείς δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, οι γραμμές ήταν μακριά η μία από την άλλη και ως εκ τούτου η μπάλα δεν έφτανε στον απομονωμένο Σαλπιγγίδη. Χαρακτηριστικό πως για την Εθνική μας δεν καταγράφηκε καμία καλή ευκαιρία κι ο Μάχο παρέμενε απλός θεατής.
Θετικό στοιχείο ήταν η σχετικά σταθερή αμυντική λειτουργία, που όμως εκτέθηκε στο 36' όταν Μαϊερχόφερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που ποτέ δεν μέτρησε, αφού ακυρώθηκε για φάουλ στον Τζόρβα.
To ξεκίνημα στην επανάληψη ωστόσο ήταν ιδανικό, με τον Σαμαρά να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία. Ο Φωτάκης, που μόλις είχε περάσει στον αγώνα, σέντραρε από δεξιά και ο επιθετικός της Σέλτικ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 49'.
Παρότι η Αυστρία στο 51' θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όταν ο Γιουνούζοβιτς αστόχησε από δύο μέτρα, το γκολ του Σαμαρά βελτίωσε κάπως την εικόνα της Εθνικής, που πλέον πατούσε καλύτερα και βελτίωσε την κυκλοφορία της.
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 66' όταν ο Φουκς νίκησε τον Τζόρβα με ένα κεραυνό από το ύψος της περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα, αλλά ο Αρναούτοβιτς σούταρε άουτ από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση.
Η ελληνική ομάδα όμως αφού ξεπέρασε γρήγορα το ψυχολογικό μειονέκτημα του γκολ, βγήκε στην επίθεση και αναζήτησε απάντηση. Αυτή την είχε ο Φωτάκης, που μετά από ασίστ του Σαμαρά, διπλασίασε τα ελληνικά τέρματα με ψύχραιμο πλασέ στο 81' και χάρισε τη νίκη.
Νίκη που κράτησε ο Τζόρβας στο 88' όταν με εντυπωσιακή απόκρουση αποσόβησε την ισοφάριση.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάσα Κέβερ (Ελβετία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης
ΑΥΣΤΡΙΑ (Ντίντι Κονσταντίνι): Μάχο (46΄ Γκράτσαϊ), Κλάιν, Προντλ, Σίμερ, Φουκς, Κάβλακ (58΄ Γιάνκο), Πέλιβαν (69΄ Σάρνερ), Αλαμπα, Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς (87΄ Γιάντσερ), Μάιερχοφερ (69΄ Λιντς).
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74΄ Καφές), Καραγκούνης (90΄+ Μάκος), Κονέ (46΄ Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (84΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71΄ Φετφατζίδης).