Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έχουμε την ευκαιρία, μπορούμε να δώσουμε
 οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς
 της Νότιας Καρυστιάς

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη Χάρη, παρουσία του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου, είχαν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρύστου κ. Μανώλης Νίκος, η νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος κα Τούρλα Γεωργία και εκπρόσωποι του υπό σύσταση Συλλόγου Ιδιοκτητών γης Νότιας Καρυστίας.
Η συνάντηση έγινε στη Βουλή, στο περιθώριο διεξαγωγής της κατά άρθρο συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων (Fast track)
Η όλη διαδικασία εγείρει ερωτηματικά και προκαλεί ανησυχία, καθώς......
 υπάρχει ο κίνδυνος οι «φερόμενοι ως ιδιοκτήτες» - σύμφωνα με το κράτος- να χάσουν τις περιουσίες τους από ιδιώτες επενδυτές από τη στιγμή που πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπου υπάρχουν μη αναγνωρισμένοι τίτλοι ιδιοκτησίας πριν από το 1885 και ήδη έχουν μπει στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος μέσω της δικαστικής οδού.
Ο Υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θίγει τους ιδιοκτήτες στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας και δεν τίθεται ζήτημα υφαρπαγής των περιουσιών τους. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα συμβάλλει στην υιοθέτηση τροπολογίας, η οποία θα δίνει οριστική λύση και θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών .
Ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της συνάντησής τους με τον Υπουργό και εν όψει των επαφών που θα γίνουν στο ΥΠΕΚΑ για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας δήλωσε: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι μαζί, τώρα, πρέπει να ενεργήσουμε συντονισμένα για να ‘χτυπήσουμε’ τη ρίζα του προβλήματος που είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας στη Νότια Καρυστία. Έχουμε την ευκαιρία, μπορούμε να τα καταφέρουμε»