Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του έργου:
«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ & ΚΗΡΕΩΣ».


Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης και ο εκπρόσωπος της Κ/Ξ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Ι. ΜΙΑΟΥΛΗ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φ. ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ, κ. Μουσελίμης Δημ., υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση το.......
υ έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ & ΚΗΡΕΩΣ».
Η δημοπρασία του έργου έγινε στις 3-8-2010 με προϋπολογισμό Δημοπρασίας 92.035,64 € και μειοδότης αναδείχθηκε η ανωτέρω Κ/Ξ, με μέση έκπτωση 8%.
Το έργο θα περιλαμβάνει:
την επίστρωση διαμορφωμένου χώρου με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης από σκυρόδεμα
τη δημιουργία χώρων καθιστικών, τη τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων (καλάθια)
την εγκατάσταση αυτόματου δικτύου άρδευσης πρασίνου και τον εμπλουτισμό του χώρου με φυτική γη (γκαζόν), τη φύτευση δένδρων, θάμνων και ανθόφυτων
τη βελτίωση του φωτισμού των οδών με την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού
τη δημιουργία δρόμου εσωτερικά της πλατείας πλάτους 3μ. και θέσεων στάθμευσης, ασφαλτοστρώσεις κλπ.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τη πορεία των αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στην πόλη, που βελτιώνουν αισθητά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών.


Ι. «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Λυκόφρωνος»


Σας ενημερώνουμε ότι, από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010, θα τεθούν σε εφαρμογή νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, στα πλαίσια ισχύς σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, λόγω της πεζοδρομήσεως της οδού Ερμού, αλλάζει η κατεύθυνση της οδού Λυκόφρωνος. Η φορά κίνησης των οχημάτων θα γίνεται πλέον από την πλατεία του Αγίου Νικολάου προς την οδό Φαρμακίδου.
Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, θα υπάρξει και έγγραφη ανακοίνωση από πλευράς της Δημοτικής Αστυνομίας.