Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Διάχυτη αισιοδοξία και ενωτικό κλίμα
στην ορκωμοσία της πρώτης Δημοτικής αρχής
 του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου



Στην κατάμεστη αίθουσα του 2ου Ενιαίου Λυκείου Αλιβερίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία της........
 πρώτης δημοτικής αρχής Κύμης – Αλιβερίου και του πρώτου Δημάρχου του νέου Δήμου, Δημήτρη Θωμά.
Σε μία λιτή τελετή, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και εμφανούς διάθεσης για δουλειά από την πρώτη ημέρα, με στόχο και όραμα την ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών, ορκίστηκε η νέα Δημοτική αρχή.
Η παρουσία των βουλευτών Σίμου Κεδίκογλου και Ουρανίας Παπανδρέου, του πρώην βουλευτή Γεώργιου Παπαγεωργίου, του πρώην Νομάρχη και Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Παπανδρέου και του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Στουπή. Των συλλογικών φορέων και οργανισμών, των εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής ηγεσίας και σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθους κόσμου, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα για να εκφράσουν τις ευχές τους στη νέα Δημοτική αρχή.
Τη δέηση και την τελετή της ορκωμοσίας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη, απευθυνόμενος προς τους νεοεκλεγέντες εξέφρασε τις ευχές του, καθώς και παραινέσεις για ενότητα και συνεργασία.
Μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση, ο νεοεκλεγείς, για 3η τετραετία,  Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, κατά την ενωτική ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το τρίπτυχο από την 1η του Γενάρη πρέπει να είναι: Δουλειά, Συνεργασία, Αποτέλεσμα.
Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες. Να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών τους. Να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, όσες περισσότερες γίνεται, γι’ αυτόν εδώ τον τόπο και τους πολίτες του.
Το Δημοτικό συμφέρον είναι κοινό, για όλους τους πολίτες ή κατοίκους του νέου διευρυμένου Δήμου, απ’ όποια περιοχή ή γειτονιά και αν κατάγονται ή διαμένουν. Όπως είχαμε δηλώσει και προεκλογικά, αλλά και σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε μια δημοτική αρχή ενότητας, συνοχής και ομόνοιας. Οι μικροτοπικισμοί και οι μικρολαϊκισμοί δεν χωράνε, δεν έχουν θέση στην τετραετία που θα διανύσουμε.
Αιρετοί, αλλά και εργαζόμενοι του νέου μας Δήμου, όλοι είμαστε ταξιδευτές στο ίδιο καράβι. Ως ταξιδευτές και συνοδοιπόροι λοιπόν, ας δώσουμε όλοι μας τον καλύτερο εαυτό μας.
Η οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν από εμάς.
Τέλος, ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια θα προσπαθήσουν με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων των πολιτών του Δήμου.
Οι πόρτες του Δήμου θα είναι πάντα ανοιχτές για όλους σας. Γιατί απλά, ο Δήμος είναι το σπίτι όλων των πολιτών.»
Ακολούθησε το τελετουργικό των υπογραφών του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Συμβούλους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τους Τοπικούς εκπροσώπους του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Η τελετή έκλεισε με τη χορωδία Αλιβερίου και μικρή δεξίωση.