Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΡΕΩΝ

Εγκαινιάστηκε στον Δήμο Στυρέων
η Μονάδα Αφαλάτωσης Αλμυροποτάμου


Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της πρότυπης Μονάδας Αφαλάτωσης του Αλμυροποτάμου δυναμικότητας 450 κυβικών ημερησίως.
Η Μονάδα η οποία θα εξυπηρετεί την παραλία Αλμυροποτάμου επιλύει πλέον ένα ζωτικό και χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και τεχνολογικά άρτιο έργο το .....
οποίο εγκαινίασε η Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου στην ιδιαίτερη πατρίδα της τον Αλμυροπόταμο, παρουσία δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις 300.000 ευρώ.
Η μέθοδος αφαλάτωσης στηρίζεται στην αντίστροφη όσμωση και παράγει άριστης ποιότητας νερό ανθρώπινης κατανάλωσης ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον από βλαπτικά κατάλοιπα.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΤΕΜΑΚ Α.Ε. που αναδείχθηκε μετά από σχετικό διαγωνισμό.
Η χρηματοδότηση του έργου προήλθε από δωρεά 160.000 ευρώ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ προς τον Δήμο Στυρέων ως πυρόπληκτο Δήμο κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και ίδιους πόρους.
Κατά τα εγκαίνια τελέστηκε αγιασμός από τον εφημέριο του Αλμυροποτάμου π. Γρηγόριο Κούλη παρουσία του Αντιδημάρχου Στυρέων κ. Γκότση Χρήστου και πολλών κατοίκων της περιοχής και επίδειξη της Μονάδας από την ανάδοχο εταιρεία.
Στη σύντομη ομιλία της η Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, ευχαρίστησε θερμά την χορηγό ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού και πρότυπου αυτού έργου και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ίδια που κλείνει την δημαρχιακή της θητεία με ένα τέτοιο έργο υψηλής τεχνολογίας και τόσο απαραίτητο για τον Αλμυροπόταμο.