Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Την ώρα που οι παραγωγικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα αναζητούν τρόπους να αναζωογονηθεί η οικονομία και να ζωντανέψει η πρωτογενής παραγωγή και η βιομηχανία, από κύκλους του υπουργείου γίνονται ενέργειες να κλείσει μια ελληνική παραγωγική μονάδα για να υποκατασταθούν τα προϊόντα που παράγει από εισαγόμενα αντίστοιχα προϊόντα και να εισπράξουν έτσι οι γνωστοί άγνωστοι τις προμήθειές τους.
Αυτή η μεθόδευση θα βρίσκει κάθετα αντίθετους τους κατοίκους της Κύμης όπου ......
βρίσκεται το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής, απασχολώντας 65 εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και την αγανάκτησή τους για τη μεθοδευμένη απαξίωση της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια, ενώ μετά την επίσκεψή τους στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, οι ανησυχίες εντάθηκαν.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο της Κύμης, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς οι νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κουλουρίδης και Στουπής, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μπασινάς, εκπρόσωποι των κοινωνικών και πολιτικών φορέων, και πλήθος πολιτών εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν το αυθαίρετο και απόλυτα αναίτιο ενδεχόμενο κλεισίματος της παραγωγικής αυτής βιομηχανίας που προσφέρει επιπρόσθετα ζωή και εισόδημα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης.
Κατήγγειλαν την προσπάθεια των κερδοσκόπων που βρίσκεται πίσω από αυτή την κατάσταση και προσκάλεσαν την πολιτική ηγεσία της χώρας, την αντιπολίτευση και όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αποτρέψουν και να ανατρέψουν τα σχέδιά τους.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης της τοπικής κοινωνίας μέσω αυτής της μοναδικής βιομηχανικής πνοής αλλά και την στήριξη της ελληνικής αμυντικής παραγωγής.
Ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει με κάθε τρόπο το δικαίωμα για ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο της περιοχής. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε και ο πρ. του Εργατικού Κέντρου, η Κύμη έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ξέρει να αγωνίζεται.
Εν κατακλείδι, η κοινή θέση που όλοι διαμήνυσαν, ήταν ότι η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ δεν πρέπει και δεν θα επιτραπεί να κλείσει και ο αγώνας θα δοθεί από όλους τους φορείς του Νομού που θα συστρατευθούν με τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση βιωσιμότητας και ανάπτυξης του εργοστασίου.