Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

“Εξασφαλισμενα” …….τα δάνεια!

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την κοινή συνέντευξη τύπου, με τους Ζοζέ Μανουέλ, Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπέι, τονίζοντας ότι βάσει σχεδίου, ενεργήσαμε για.....
την αποφυγή χρεοκοπίας. 
Βέβαια μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να έδειχνε ότι βρισκόταν σε ανακολουθία των εξελίξεων, η Ελλάδα ζήτησε από την Σύνοδο Κορυφής, ολοκληρωτική λύση, που πέτυχε τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελλείμματος.  
Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά, του πρωθυπουργού η Ελλάδα, κατάφερε τελικά να καλύψει όλες τις δανειακές ανάγκες της, έως το έτος 2020, καθώς εξασφάλισε την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ φαίνεται να ξεκινά η εφαρμογή προγράμματος για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας.
  Εισαγωγή του μηχανισμού επαναγοράς για το δημόσιο χρέος, στη δευτερογενή αγορά που διασφαλίζεται πλήρως η παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δείχνει να είναι ασφαλές για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο όπως και τόνισε είναι άκρως προστατευμένο. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός «δεσμεύτηκε», πως δεν θα «υπάρχουν επόμενα μέτρα για τους έλληνες πολίτες».