Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Π.Α.Σ.Κ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου γυρίζει τη χώρα πενήντα χρόνια πίσω, βυθίζοντας την στην ύφεση και τη φτώχεια. Απολύσεις, νέα εισπρακτικά μέτρα, αύξηση φόρων περικοπή συντάξεων, τσεκούρεμα μισθών, εργασιακός μεσαίωνας, στην εκπαίδευση και τη ζωή όλων μας!
Η ΠΑΣΚ, η παράταξη που πρωτοστάτησε στους αγώνες για......
τη δημοκρατία στο σχολείο, για το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση, για ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, είναι κατηγορηματικά αντίθετη με αυτή την πολιτική και την αντιπαλεύει.
Οι άναρθρες κραυγές, οι αβάσιμοι υπαινιγμοί, των χθεσινών παρατρεχάμενων του συστήματος που νομίζουν πως μεταμορφώθηκαν σε μία νύχτα σε αγωνιστές και το μόνο που προσδοκούν είναι την ημέρα που νιώθοντας «εξουσία» θα ξανακάνουν τα ίδια «αίσχη», οι απόλυτες αλήθειες που διεκδικούν οι «πολιτικοί ερημίτες», δεν είναι πρακτικές που οδηγούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι φραστικοί τραμπουκισμοί μέσα στην Γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών απλά επιβεβαιώνουν την ανικανότητα κάποιων να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και απομαζικοποιούν τον αγώνα!!
Οι δήθεν αγανακτισμένοι ψευτοαγωνιστές των πολιτικών γραφείων βουλευτών, δεν έχουν θέση στις συνελεύσεις των εκπαιδευτικών της καθημερινής πράξης. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν με τις αγωνίες των συναδέλφων προσδοκώντας πολιτικά και άλλου είδους οφέλη... και να δυναμιτίζουν τις διαδικασίες απογοητεύοντας τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν.
Ο αγώνας είναι κοινός και δύσκολος. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Εμείς δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες, τα οράματα και τα όνειρά μας!! Δεν ξεπουλιόμαστε, δε συμβιβαζόμαστε!!
Δεν έχουμε την αγωνία να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις πράξεις μας όσο μπορούν, όσοι είναι αγκυλωμένοι, όσοι είναι μίζεροι, γιατί απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ!!!

Από την ΠΑΣΚ