Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Θέμα: Το νέο μισθολόγιο της εξαθλίωσης
Κύριοι Υπουργοί,
Με αφορμή τις διαρροές από την Κυβέρνηση σχεδίου του νέου μισθολογίου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:
  • Ο κόσμος της εργασίας εξακολουθεί να δέχεται το ....
    κύριο βάρος των πολιτικών λιτότητας οι οποίες τον έχουν φέρει σε επίπεδο οικονομικής εξαθλίωσης
  • Οι εκπαιδευτικοί – οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι – βλέπουν με τρόμο τις καθαρές αποδοχές τους να μετατρέπονται σε φιλοδώρημα (660€ το μήνα για τον πρωτοδιόριστο από 1020€ τον Ιούνιο του 2011, ενώ ο μισθός του νεοεισερχόμενου χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία γίνεται 575€ το μήνα!!) τη στιγμή μάλιστα που προβάλλεται πως στο 78% των υπαλλήλων δεν αλλάζει η μισθολογική κατάσταση.
  • Η σύνδεση βαθμού – μισθού, η ποσόστωση στην παραμονή σε κάθε βαθμό του νέου βαθμολογίου, όπως και η καθιέρωση περισσότερων από τους υπάρχοντες βαθμούς, δημιουργούν καταστάσεις προηγούμενων δεκαετιών, η κατάργηση των οποίων είχε αντιμετωπιστεί ως νίκη του κινήματος, παλαιότερα.
  • Οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία δυο χρόνια με την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου έχουν ήδη απολέσει τέσσερις (4) μισθούς και σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ακρίβεια έχουν ήδη οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:
  • Ζητά, άμεσα, συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Παιδείας προκειμένου να ξεκαθαριστούν ζητήματα του νέου μισθολογίου.
  • Καταγγέλλει τη νέα ανάλγητη επίθεση στα εισοδήματα των χαμηλότερα αμειβόμενων δημοσίων υπαλλήλων από την Κυβέρνηση και την Τρόικα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αποτελεί ντροπή για όλους αυτούς που παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές της ελληνικής κοινωνίας, να φέρονται με αυτό τον τρόπο στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς οι οποίοι προετοιμάζουν τη γενιά του αύριο.
  • Δηλώνει πως είναι κάθετα αντίθετη με όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές τις οποίες θα αγωνιστεί να τις ανατρέψει.