Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Και υπάλληλος της τράπεζας εμπλέκεται στην υπόθεση για τη ληστεία στο Αεροδρόμιο

Σε δύο ακόμα προσαγωγές υπόπτων προχώρησε το Σάββατο η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Alpha στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Συνολικά πέντε άτομα έχουν .....
προσαχθεί και εξετάζονται, ενώ έχει εντοπιστεί και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του ενός από τους προσαχθέντες... 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι 25 ετών, υπάλληλος του υποκαταστήματος και γιος ενός από τους υπεύθυνους ασφαλείας της τράπεζας και φέρεται ότι έδωσε τις πληροφορίες στους ληστές για το χώρο και τις λεπτομέρειες που χρειάζονταν για να πάρουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.  Eπιπλέον, προσποιήθηκε ότι ήταν και αυτός όμηρος, όταν εισέβαλε ο ληστής.   
Ο δεύτερος είναι «μπράβος» της νύχτας και ιδιοκτήτης μπαρ, στο οποίο γνώρισε τον 25χρονο υπάλληλο της τράπεζας. Στην κατοχή των δύο νέων προσαχθέντων βρέθηκαν 293.880 ευρώ και ένα πιστόλι REPLICA.  Υπενθυμίζεται ότι δύο άντρες και μια γυναίκα εξετάζονται ήδη στην Ασφάλεια Αττικής ως ύποπτοι.   
Στο διαμέρισμα του ενός, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν 2 πιστόλια, 802 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρα γιλέκα, 50 ταινίες για δεσμίδες χαρτονομισμάτων, 8.900 λίρες Αγγλίας, 31.000 δολάρια ΗΠΑ, 739.530 ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι αποτελούν μέρος των χρημάτων που εκλάπησαν από την τράπεζα και επιπλέον ποσό 16.000 ευρώ.   
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο διαμέρισμα των Εξαρχείων με βάση τη μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε από το αεροδρόμιο τον ληστή και από σειρά άλλων στοιχείων της πολυήμερης έρευνας.