Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Απαντητική επιστολή της Προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, στον «ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας»
Σε απάντηση επιστολής του «ΑΠΦΣ Ηρακλή Χαλκίδας» και των όσων αβάσιμα διαδίδονται ή συζητούνται περί άδικης και άνισης μεταχείρισης, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη σε επιστολή της προς τον πρόεδρο και μέλη του αθλητικού συλλόγου, αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμε Πρόεδρε
Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις, διαβουλεύσεις και ....
προσωπικές επαφές τόσο προσωπικά όσο και με τον Αντιπρόεδρο κ. Γεραντώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΔΟΑΠΠΕΧ, πήρα την επιστολή σας και με έκπληξη διάβασα μόνο ανακρίβειες.
Συγκεκριμένα:

1η Ανακρίβεια
Ζητάτε να αρθεί ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός του συλλόγου σας από τη χρήση του κλειστού της Κανήθου.

Δεν αποκλειστήκατε γιατί σας υπενθυμίζουμε τις ώρες που έχετε πάρει:
  1. Δευτέρα 18:30 – 20:00 (τις αποδεχθήκατε)
  2. Τρίτη 21:30 – 22:30 (τις αποδεχθήκατε πρόσφατα)
  3. Πέμπτη 21:30 – 22:30 (τις αποδεχθήκατε πρόσφατα)
  4. Σάββατο 12:30 – 14:00 (τις αποδεχθήκατε) για την συγκεκριμένη ημέρα δε, κατόπιν νέου αιτήματός σας διαμορφώθηκε σε 09:00 – 11:00

2η Ανακρίβεια
Ζητάτε να αποκατασταθεί η ισότητα στους όρους χρήσης του γυμναστηρίου ΔΑΚ ¨Μελίνα Μερκούρη¨

Δεν είχατε αιτηθεί για το ΔΑΚ, και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με δική μας πρωτοβουλία, πήρατε 15 ώρες.

3η Ανακρίβεια
Λέτε, ότι έγιναν δεκτές οι αιτήσεις δυο συλλόγων καλαθοσφαίρισης που ζητούσαν ώρες στο κλειστό Κανήθου και εσείς αποκλειστήκατε.

Παρ’ όλο που η ομάδα σας αγωνίζεστε στην πιο χαμηλή κατηγορία (γυναικών) και παρ’ όλο που δεν έχετε ομάδα καλαθοσφαίρισης, αλλά μόνο βόλεϊ και παρότι γνωρίζετε ότι το ΔΑΚ δεν έχει την εγκεκριμένη διαγράμμιση για να προπονηθούν οι ομάδες και να διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ. Ζητάτε ώρες στο κλειστό Κανήθου και σας τις δίνουμε, παρ’ όλο που το Δ.Σ του ΔΟΑΠΠΕΧ ομόφωνα είχε αποφασίσει το κλειστό να χρησιμοποιείται μόνο από ομάδες καλαθοσφαίρισης.

4η Ανακρίβεια
Λέτε επίσης, ότι ο αθλητικός σας σύλλογος αντιμετωπίσθηκε δυσμενώς σε σχέση με την χρήση του ΔΑΚ, που του παραχωρήθηκαν αποκλειστικά μεσημβρινές ώρες προπόνησης.

Γνωρίζετε καλά, ότι τα μικρά παιδιά αθλούνται νωρίς, πηγαίνουν φροντιστήρια νωρίς και οι μεγαλύτερες ηλικίες αργότερα. Με αυτό το σκεπτικό σας δώσαμε αυτές τις ώρες για τις ακαδημίες, που ψηφίσθηκαν ομόφωνα.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλώ να ανακαλέσετε.
α) Ότι ο ΔΟΑΠΠΕΧ δεν στηρίζει τον αθλητισμό
β) Ότι σας μεταχειρισθήκαμε άδικα και με κριτήρια μη αντικειμενικά
γ) Ότι δημιουργεί ο ΔΟΑΠΠΕΧ με τη μετακίνηση των αθλητών σας, πρόβλημα κυκλοφοριακό στην πόλη της Χαλκίδας

Δεν θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι δεν είμαστε αντικειμενικοί, γιατί. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που έχετε πάρει ώρες είναι:
Γυμναστήριο Κανήθου, ΔΑΚ, Γυμναστήριο «Αναστασιάδη» (Πειραϊκή), Αρτάκης και σε επικοινωνία με υπηρεσιακούς μας παράγοντες, δηλώσατε ότι δεν επιθυμείτε τις ώρες που έχετε αιτηθεί στο κλειστό της Δροσιάς γιατί έχετε κορεσθεί και βέβαια επί της ουσίας, το σύνολο των ωρών που έχετε πάρει, αντιστοιχούν με τη λειτουργία ενός γυμναστηρίου με αποκλειστική χρήση.

Επειδή δεν μας διακατέχει κανένα συναίσθημα ¨ότι διεκδικούμε το αλάθητο¨ και αντί να αναλωνόμαστε σε συγγραφή επιστολών, δώστε μας το δικαίωμα να εργαστούμε απρόσκοπτα στο έργο που έχουμε αναλάβει, χωρίς τις καλύτερες συνθήκες, όπως αυτές σήμερα έχουν διαμορφωθεί και σας γνωρίζουμε ότι οι πόρτες του ΔΟΑΠΠΕΧ, ήταν και παραμένουν ανοιχτές για όλους, τόσο σε επίπεδο συνεργασίας, όσο και για την άρση όποιων αδικιών.
Με την πεποίθηση ότι θα μας κρίνετε εκ του αποτελέσματος, σας διαβεβαιώνουμε ότι τόσο προσωπικά, η διοίκηση αλλά και όλων των στελεχών του ΔΟΑΠΠΕΧ, η υπέρβαση για την επίτευξη των στόχων μας, είναι δεδομένη. Πιστεύουμε ότι οι προθέσεις μας είναι κοινές, προς όφελος του αθλητισμού, της πόλης και των πολιτών.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ