Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νέες εσωκομματικές ομάδες με διαφορετικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες αρχίζουν να συγκροτούνται στο εσωτερικό της ΝΔ.

Στον αντίποδα της ομάδας των πέντε «φιλελεύθερων» της ΝΔ, δηλαδή των Αρ.Σπηλιωτόπουλου, Κ.Μητσοτάκη, Κ.Χατζηδάκη, Μ.Βαρβιτσιώτη και Ευ.Αντώναρου αρχίζουν να διαμορφώνονται εσωκομματικά στρατόπεδα.
Στη νέα ομάδα των «προεδρικών» που φαίνεται να δημιουργείται συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Κ.Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κ.Τζαβάρας, ο ......αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Κ.Γκιουλέκας και οι Ελίζα Βόζενμπεργκ και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν ως κοινό σημείο, πέρα από την καλή προσωπική σχέση και φιλία τους, το ότι στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά πριν δυο χρόνια στην εσωκομματική αναμέτρηση για τη διεκδίκηση της αρχηγίας.

Οι βουλευτές που εμφανίζονται προβληματισμένοι από την εικόνα της ΝΔ και τη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού, επί της ουσίας αποφάσισαν, εκτός από την προάσπιση του κοινωνικού προσώπου της παράταξης όπως λένε, να απαντήσουν με αυτό τον τρόπο στην ομάδα των «φιλελεύθερων» και να βοηθήσουν τον πρόεδρο του κόμματος, ώστε να τηρηθούν οι κατάλληλες ισορροπίες.

Παράλληλα, θέλοντας να διαχωρίσουν πλήρως την κίνησή τους από την πορεία που έχει προδιαγράψει η ομάδα των πέντε «φιλελεύθερων», τονίζουν σε όλους τους τόνους, ότι δεν είναι γόνοι και κληρονόμοι, αλλά αντίθετα έχουν ένσημα και είναι αυτοαναδεικνυόμενοι στις τοπικές τους κοινωνίες.

Στο μεταξύ, αποφασισμένος να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ σε περίπτωση που το κόμμα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου φορέα «κόντρα στην παράδοση» και «χωρίς ιδεολογικά στεγανά».

Μιλώντας στον Real FM, ο κ.Καμμένος χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» το θέμα της δανειακής σύμβασης, ενώ επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

«Εάν η ΝΔ τηρούσε το Ζάππειο 1 και 2 θα καταψήφιζε απόψε τον προϋπολογισμό» είπε.