Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μόνη στην κορυφή η Βέροια, από κοντά η ΑΕΛ, πρώτη ήττα για Πλατανιά

Την θέα από την κορυφή της Football League απολαμβάνει η Βέροια, η οποία νίκησε με 1-0 στην Μυτιλήνη την ΑΕΛ Καλλονής, ενώ στην δεύτερη θέση ανέβηκε η ΑΕΛ που επικράτησε 3-0 στα Γιαννιτσά, αλλά λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των «βυσσινί», Κρις Κόουλμαν προανήγγειλε την.... αποχώρησή του από τον σύλλογο. Το 2012 έφερε και στην πρώτη ήττα για τον Πλατανιά στα Μέγαρα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Η «βασίλισσα του βορρά» πέρασε από την Μυτιλήνη επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ Καλλονής και έφτασε στους 21 βαθμούς.


Από εκεί και πέρα, η Λάρισα νίκησε εύκολα με 3-0 στα Γιαννιτσά την τοπική Αναγέννηση και πλησιάζει στις πρώτες θέσεις, καθώς έφτασε στους 16 βαθμούς. Στο 78' αποβλήθηκε ο Χατζής για την ΑΕΛ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στη ροή του αγώνα.


Ωστόσο, η θητεία του Κρις Κόουλμαν στη Λάρισα φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε πρόωρα, καθώς ο Ουαλός τεχνικός προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον «βυσσινί» πάγκο, λίγο μετά το τέλος του αγώνα: «Η φυγή η δική μου, καθώς και κάποιων παικτών, είναι η καλύτερη λύση για την ΑΕΛ» δήλωσε ο 41χρονος τεχνικός, ο οποίος κέρδισε την εκτίμηση και τον θαυμασμό των Λαρισαίων οπαδών, στους μόλις έξι μήνες που βρίσκεται στη χώρα μας.


Ο Ουαλός φέρεται ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Γκάρι Σπιντ στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του και δήλωσε ότι το ματς της Κυριακής εναντίον του Διαγόρα στο AEL FC ARENA θα είναι το τελευταίο του στον πάγκο της Λάρισας. Φεύγει με εξαιρετικό απολογισμό (4 νίκες-4 ισοπαλίες-1 ήττα), την καλύτερη επίθεση (14 γκολ) και τον
καλύτερο συντελεστή τερμάτων (+9) στη Football League.

Στο μεταξύ, ο Πλατανιάς γνώρισε την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα με 2-1 στα Μέγαρα από τον Βύζαντα, ενώ Πανσερραϊκός και Πανθρακικός έμειναν στο 0-0 στις Σέρρες. Ο Πιερικός πέρασε από την Ρόδο επικρατώντας του Διαγόρα με 2-0, σε ένα παιχνίδι που άργησε να ξεκινήσει 35 λεπτά, καθώς δύσκολα βρέθηκαν τα λεφτά για τους διαιτητές.


Η Παναχαϊκή με γκολ στις καθυστερήσεις νίκησε με 2-1 τον Αγροτικό Αστέρα αν και στο 7ο λεπτό οι Πατρινοί είχαν χάσει και πέναλτι με τον Φουρτάδο. Μάλιστα, από το 75’ η Παναχαϊκή αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λαμπρόπουλου. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι στο 59' έχασαν τον Παπαδόπουλος με κόκκινη και στο 78' τον Τσουκαλίδη και τον Ασπρίδη.


Ο Φωκικός επιβλήθηκε του Θρασύβουλου με 2-0 αν και στο 14' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Βλάχο. ενώ Αναγέννηση Επανομής και Εθνικός Αστέρας έμειναν στο 0-0.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:


Τετάρτη (4/1)


Παναχαϊκή-Αγροτικός Αστέρας 2-1

(60' πεν. Φουρτάδο, 93' Ουρτάδο-78' πεν. Καρακατσάνης)

Αναγέννηση Επανομής-Εθνικός Αστέρας 0-0


Φωκικός-Θρασύβουλος 2-0

(37' πεν. Σιάκκας, 69' Ταμπάκης)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΑΕΛ 0-3

(27', 84' Τσιμπάμπα, 45' Χατζής)

Διαγόρας-Πιερικός 0-2

(58', 73' Κουτσοσπύρος)

Πανσερραϊκός-Πανθρακικός 0-0


ΑΕΛ Καλλονής-Βέροια 0-1

(73' Κάντι)

Βύζας Μεγάρων-Πλατανιάς 2-1

(45+1' Χριστοφιλέας, 79' Ηλιόπουλος- 92' Μαραγκουδάκης)