Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαλιαρέλης παρουσιάστηκε ως «συμπαίκτης» του Ξενιάδη και καταγγέλει σαμποτάζ!

Το ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και την πλευρά του υποψήφιου επενδυτή, Βασίλη Ξενιάδη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κολωνάκι ανήμερα των Θεοφανίων και η είδηση που... φώτισε την υπόθεση ήταν η παρουσία του Αργύρη Σαλιαρέλη ως «συμπαίκτη» του Ξενιάδη!

Ναι, πρόκειται για τον ......
πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού που εμφανίστηκε στο πλάι του Ξενιάδη προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία της πρότασης που έχει κατατεθεί για την αγορά του 51% των μετοχών της «Ένωσης».

Το ραντεβού δεν κράτησε πάνω από μία ώρα και δεν βγήκε κάτι το ουσιαστικό. Ωστόσο, προκάλεσε τεράστια εντύπωση στην πλευρά της ΑΕΚ ότι ο Ξενιάδης συνοδεύτηκε από τον Σαλιαρέλη.

Ωστόσο, τόσο ο Αδαμίδης, όσο και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χάρης Οικονομόπουλος ενημέρωσαν τον Ξενιάδη ότι προτού προχωρήσουν στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, θέλουν πρώτα να παραδώσει στην ΠΑΕ για έλεγχο, όλα τα στοιχεία που χρειάζονται από την ΕΕΑ, προκειμένου να δώσει την έγκρισή της.

Δηλαδή, καθαρό ποινικό μητρώο, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και τις φορολογικές του δηλώσεις των τριών τελευταίων ετών. Η πλευρά Ξενιάδη άκουσε τις απαιτήσεις της διοίκησης και δήλωσε ότι θα προσκομίσει όλα τα παραπάνω έγγραφα τις επόμενες ημέρες, ζητώντας εκ νέου ραντεβού.

Σαλιαρέλης:

Μετά την παρουσία του (για ανεξήγητους λόγους) στη μεσημεριανή συνάντηση του Ξενιάδη με τους Αδαμίδη και Οικονομόπουλο, ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να πάρει και θέση για το διοικητικό θέμα της ΑΕΚ.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Έφεση στον ΣΚΑΪ», ο πρώην παράγοντας άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν πιέσεις από άλλη μεγάλη ομάδα ώστε μην αναλάβει ο συνέταιρος και φίλος του (όπως τον κατονόμασε) την «Ένωση».

Αφού διευκρίνισε, λοιπόν, στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη ότι «ο Ξενιάδης είναι φίλος μου και συνέταιρος στα πετρέλαια» και ότι «πήγα στο ραντεβού με τον Αδαμίδη για να ακούσω ως έμπειρος ποδοσφαιρικός παράγων και όχι να μετάσχω στο deal αφού είναι γνωστό πως είμαι Ολυμπιακός», ανέφερε μια παράμετρο που θα έχει ενδιαφέρον ν’ απαντηθεί απ’ τη διοίκηση της ΑΕΚ:

«Ο Ξενιάδης δίνει 10 εκατ. ευρώ για τις μετοχές. Τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται. Η σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ του ζήτησε 2,5 εκ. ευρώ για να πάρει τις ενεχυριασμένες μετοχές της από τη Morgan Stanley και όχι για να πληρώσει τους παίκτες».

Κράτησε, δε, τη «βόμβα» για το τέλος, καταγγέλλοντας εμμέσως σαμποτάζ άλλης μεγάλης ομάδας στην ανάμειξη του συνέταιρου και φίλου του στην ΑΕΚ: «Ας αναρωτηθούν οι ΑΕΚτσήδες ποια μεγάλη ομάδα βρίσκεται πίσω από τις πιέσεις να μην δοθούν οι μετοχές στον Ξενιάδη».


Ξενιάδης: «Απλός συνέταιρος ο Σαλιαρέλης»

Ωστόσο μετά το τέλος της συνάντησης, ο υποψήφιος επενδυτής με δηλώσεις του στο aek365.gr εμφανίστηκε ξεκάθαρος ως προς τον Σαλιαρέλη και σίγουρος ότι η υπόθεση προχωρά θετικά: «Να ξεκαθαρίσω στον κόσμο ότι ο κ. Σαλιαρέλης δεν έχει και ούτε θα έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ. Ήταν, είναι και θα είναι συνεταίρος μου σε πολλές επιχειρήσεις. Και για να ξέρετε, στο ραντεβού δεν ήταν μόνο ο κ. Σαλιαρέλης, εγώ και οι δικηγόροι μου. Ήταν και ο κ. Δέδες. Χρόνια στην ΑΕΚ και παλαιός παράγοντας με γνώση του αντικειμένου. Μη στέκεστε λοιπόν στον κ. Σαλιαρέλη. Δεν έχει, ούτε θα έχει μελλοντικά καμία σχέση με την ΑΕΚ».

Όσον αφορά τη συνάντηση ο κ. Ξενιάδης τόνισε: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ θετικά. Βγήκαν πολύ θετικά συμπεράσματα και προχωράμε. Και οι δύο πλευρές θέλουν να προχωρήσει αυτή η συμφωνία και προχωρά. Και η ΠΑΕ, ο κ. Αδαμίδης δηλαδή, θέλει να προχωρήσει η συμφωνία και το τονίζω διότι πολλά γράφονται και λέγονται τελευταία. Μάλιστα μου είπε (σ.σ. ο Αδαμίδης) ότι θέλει να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Τώρα το θέμα το ανέλαβαν οι δικηγόροι μας και το προχωρούν. Ελπίζω πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα. Η ΠΑΕ μας έθεσε κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες και εννοείται ότι θα τηρήσουμε κατά γράμμα.

Εννοείται ό,τι ζητήσει η ΠΑΕ θα το κάνουμε, όπως τα έγγραφα με τα οποία ασχολούνται οι νομικοί μας. Θα περάσει το θέμα στην ΕΕΑ και όλα θα προχωρήσουν». Όσον αφορά αυτό που είχε πει αρχές της εβδομάδας ο κ. Ξενιάδης, πως αυτό το ραντεβού θα σημάνει είτε το θετικό είτε το αρνητικό τέλος αυτής της ιστορία, τώρα και μετά το πέρας της συνάντησης με την ΠΑΕ είναι απόλυτος: «Ναι, το είχα πει και τώρα λέω ότι δεν είναι αρνητικά τα θέματα. Προχωράμε κανονικά. Να μην υπάρχει κανένα άγχος από τον κόσμο».