Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
 Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδος. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του ....
Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από χριστιανούς, έως και τον προαύλιο χώρο, Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ξεκίνησε η ιερά πομπή, η οποία με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πολλών πιστών, οι οποίοι αψήφησαν το δριμύ ψύχος, κατευθύνθηκε στην Παραλία, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, όπου έγινε φέτος η Ακολουθία του καθαγιασμού των υδάτων, γιά λόγους ασφαλείας, λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, ο οποίος επέλεξε φέτος την Πόλη μας για να εορτάσει τα Θεοφάνεια.
 
Στην προβλήτα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και όλοι μαζί μετέβησαν στην ειδική εξέδρα για την ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα, όπου τους υποδέχθηκαν ο Ιερός Κλήρος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, οι  Βουλευτές Ευβοίας κ. Αικατερίνη Περλεπέ, κ. Συμεών Κεδίκογλου και κ. Ουρανία Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθανάσιος Μπουραντάς και κ. Σταμάτιος Καπελέρης, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. και οι λοιποί εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Πόλεώς μας, ενώπιον της γεμάτης από κόσμο Παραλίας της Χαλκίδος.
 
Μόλις ακούστηκε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» και παρά το ψύχος έπεσαν 12 γενναίοι κολυμβητές στη θάλασσα και το Σταυρό ανέσυρε ο μαθητής της Β΄τάξης του 3ου Λυκείου Χαλκίδος Παναγιώτης Κατσικαβάλης, ο οποίος παρέλαβε ένα χρυσό Σταυρό, τον οποίο προσέφερε η Ιερά Μητρόπολις, διά των χειρών του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές από ένα ασημένιο Σταυρό.
Στη συνέχεια, η Λιτανευτική Πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και έγινε η Απόλυση. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, πολλοί από τους χριστιανούς συνωστίζονταν προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό με τον Οποίο τους ευλογούσε ο Ποιμενάρχης μας και εκείνος πρόθυμα και ακούραστα έδινε σε όλους να ασπασθούν και παράλληλα τους φανέρωνε την αγάπη του και την πατρική του στοργή.
Σημειώνεται ότι οι Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ