Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΒΥΖΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1 - 0


Για μια ακόμη φορά η Λάρισα έμεινε... άσφαιρη και χωρίς βαθμό ή βαθμούς, αφού στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 20ής αγωνιστικής της Football League, έφυγε ηττημένη από τα Μέγαρα με «χρυσό» σκόρερ του Βύζαντα τον Φαρούκ στο 90' που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της .....
συνάντησης. Έτσι, η ΑΕΛ έμεινε χωρίς νίκη για 5ο σερί παιχνίδι και κατρακύλησε στη 10η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν βαθιά ανάσα για τη σωτηρία τους.
Το παιχνίδι έγινε σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο και με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Γκρούμπιεσιτς στο 17', αφού ο παίκτης της ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χριστοφιλέα, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μιχελή, αλλά σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με ισάριθμες κεφαλιές του Ηλιόπουλου, στο 21' και στο 28'.


Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Βύζαντα να φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Οικονομόπουλος στο 50'... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.


Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα έμενε μέχρι το τέλος ήρθε ο Φαρούκ στο 90' να προλάβει τον Σωτηρίου μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Κατσιαρού να απομακρύνει, και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.


Η «ταφόπλακα» για τη Λάρισα μπήκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπλέντι βγήκε τετ-α-τετ με τον Μιχελή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.


Στο αγωνιστικό κομμάτι το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν απαγορευτικός για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν συνολικά τρεις ευκαιρίες για γκολ. Ο Βύζαντας έχασε δύο με τον Ηλιόπουλο, ενώ η Λάρισα μια με τον Γκρούμπιασιτς. Στο δεύτερο μέρος καμία από τις δύο ομάδες δεν πίεσε και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς πάει στο μηδέν. Ο Φαρουκ μετά από σέντρα του Λίτση εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.


Βύζας Μεγάρων (Νίκος Πατσίρης):
Μιχελής, Λίτσης, Χριστοφιλέας, Χάλαρης, Πέτρου (75' Μουστάκης), Οικονομόπουλος, Μωυσίδης, Νταντάμης (89' Φραγκής), Φαρούκ, Ηλιόπουλος, Παυλίδης (84' Ροβίθης).

Λάρισα (Νίκος Κεχαγιάς):
Σωτηρίου, Αραμπατζής, Κατσιαρός, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Ααράμπ (6' λ.τρ. Χατζής), Νεμπεγλέρας, Καρανίκας, Βούζας (67' Ζεκίνια), Μπλέντι, Γκρούμπιεσιτς (54' Λαζιμάν).

Διαιτητής:
Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί:
Σίπκας (Πέλλας), Παλαμίδας (Λακωνίας)