Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ

Με επίγνωση της σημασίας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Χαλκιδέων ολοκληρώνει το πρόγραμμα επίγειας καταπολέμησης των κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα, από ειδικευμένο συνεργείο, με εφαρμογή σύγχρονων μέσων και χρησιμοποίηση εγκεκριμένων σκευασμάτων, στην πλέον φορτισμένη περιοχή του Ληλαντίου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε έγκαιρα, συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου, την .....καταλληλότερη περίοδο, αφού τα κουνούπια βρίσκονταν στο στάδιο της προνύμφης, με τον δεύτερο ψεκασμό να γίνεται στις 22 Μαΐου.

Ο τρίτος ψεκασμός (υπολειμματική ακμαιοκτονία), ολοκληρώθηκε από το ειδικό συνεργείο, με τη συνοδεία δημοτικού υπαλλήλου, την Πέμπτη, 14 Ιουνίου).

Αφορούσε και πάλι στις περιοχές: δεξιά και αριστερά των εκβολών του Λήλαντα σε μήλος 300 μ., στον οικισμό «Όαση», στις μύτες της παραλίας του Λευκαντί, στην παραλία της Νέας Λαμψάκου έως και το εργοτάξιο του Δήμου, στη λίμνη στις «Βαθειές Χωματερές» των Φύλλων, στα χοιροστάσια στο Αφράτι και στο Λινοβρόχι.
Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες δειγματοληψίες, μέσω των οποίων θα αξιολογηθεί η πορεία και του τρίτου ψεκασμού, μήπως και εντοπιστούν νέες ακόμη μικρότερες εστίες για την εφαρμογή της καταπολέμησης και επανέλθει το συνεργείο για επί μέρους ψεκασμούς.