Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Γιάννη μου, θυμάσαι;

Διάβασε Γιάννη μου τι έλεγες για την καράπα και τους άλλους την 1-10-2010, ενώ λίγες μέρες πρίν είχατε συνυπογράψει με την κυρία Καράπα επιστολή στήριξης του υποψηφίου που θα είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ!!!  Γιάννη μου τότε ήταν καλή η Καράπα και όταν σε άδειασε έγινε όλα αυτά που της ρίχνεις;; Διάβασέ τα Γιάννη μου, γιατί εγώ δεν ξεχνώ!! Και κάτι ακόμη γιάννη μου, για να γελάσει κάθε πικραμμένος!! Διάβασε τι έλεγες για τον Γιωργάκη Παπανδρέου!!! Το ξαναλές σήμερα Γιάννη μου;;;;

ΑΠΟ: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=6753

Βγήκαν τα "συντροφικά" μαχαίρια στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

1/10/2010
Τελευταία ενημέρωση στις 1/10/2010 10:37:12 μμ

Γιάννης Σιαγιάννης
Γιάννης Σιαγιάννης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Γιάννης Σιαγιάννης δίνει τη δική του σκληρή απάντηση στην Κατερίνα Καράπα μετά απο δηλώσεις της στα ΜΜΕ και φυσικά με δεδομένο, ότι η Δήμαρχος Ταμυνέων προσχώρησε στον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο, Δ.Παπαναστασίου. Ο κ.Σιαγιάννης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
 Με τη διαπίστωση ότι οι αμετροέπειες και η συκοφαντική διαστρέβλωση των γεγονότων πρέπει να έχουν όρια κοινής λογικής αλλά και με αφορμή τις καταχωρημένες επιστολές της....
κ. Δημάρχου Ταμυνέων σε εβδομαδιαία ευβοïκή εφημερίδα, συνειδητό μου χρέος προς την κοινωνία και τους πολίτες είναι να τονίσω τα παρακάτω:
• Η κ. Δήμαρχος προσωποποίηση της ακινησίας και της ανυπαρξίας του Δήμου Ταμυνέων, εκπρόσωπος της μετριοκρατίας και της αδιαφάνειας τολμά να μας νουθετεί.
•  Η κ. Δήμαρχος που επί των ημερών της ευτελίστηκαν θεσμοί, διακωμωδήθηκαν Δημ. Συμβούλιο και άλλα θεσμικά όργανα του Δήμου, τέθηκαν στο περιθώριο πολίτες, κοινωνία και φορείς, τολμά να κινείται ακόμα μέσα στα πλαίσια της εικονικής της πραγματικότητας.
• Η κ. Δήμαρχος που ουδέποτε άρθρωσε αναπτυξιακή πρόταση για την περιοχή, που ουσιαστικά την καταδίκασε σε απαξίωση μας μιλά για μηχανισμούς και παράγοντες.
Λες και η κοινωνία δε γνωρίζει ποιος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτοδιοικητικών μηχανισμών επιβίωσης.
• Η κ. Δήμαρχος γραμματέας στη ΤΕΔΚ Ευβοίας και παιδί του συστήματος εξουσίας μας ζητά και τα ρέστα, μη έχοντας κάνει επί οκτώ συναπτά έτη έναν δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της. Καταγγέλλει μεθοδευμένες(! ) προσπάθειες ανάδειξης υποψηφίων (χωρίς το τοπικό Πασοκ να απαντά) και όπως κατ’ επανάληψη πράττει τις συνοδεύει με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
• Καίτοι συνυπέγραψε κοινή δήλωση (με ιδιόχειρη υπογραφή) αίφνης η έντονη πολιτική ελαστικότητα που τη διακρίνει την οδήγησε σε σύμπραξη με άλλη πολιτική υποψηφιότητα “ νομιμοποιώντας” τη διάσπαση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.
• Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια γενικότερης ένοχης αφωνίας των πολιτικών οργάνων του Πασοκ στο νομό αλλά και των άλλων θεσμικών εκπροσώπων του. Κάτι που βεβαίως ισχύει για τους περισσότερους Δήμους του Νομού.
•  Τα θεσμικά όργανα (που στην περίπτωση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εκκόλαψαν το έξω από διαδικασίες ψηφοδέλτιο) αντί την ύστατη ώρα να πάρουν τις όποιες πρωτοβουλίες απαιτούνται για την κατανόηση των προταγμάτων και του διακυβεύματος αυτής της εκλογικής μάχης πιστοποιούν την ένοχη ουδετερότητά τους. Το ίδιο πράττουν και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι οι οποίοι παντελώς απουσιάζουν.

 Έτσι μια σπουδαία για την ανάπτυξη της περιοχής, εκλογική μάχη που θα έπρεπε να ήταν επικεντρωμένη σε μονομέτωπο αγώνα απόκρουσης, αποκάλυψης και εξουδετέρωσης της καταστροφικής πολιτικής που εδώ και μήνες σχεδίασε και υλοποίησε συγκεκριμένος υποψήφιος για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, καταλήγει τελικά να είναι ένας διμέτωπος εκλογικός αγώνας και μάλιστα με απώλεια του “ηθικού πλεονεκτήματος”.
 Οφείλω να καταγγείλω δημόσια όλες τις μεθοδεύσεις οι οποίες έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα. Μεθοδεύσεις που παγίωσαν την διάσπαση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, μεθοδεύσεις οι οποίες το κατάλληλο χρόνο θα προσωποποιηθούν.
 Επειδή δεν υπήρξα ποτέ κρατικοδίαιτος, δεν υπηρέτησα καμιά δημόσια θέση με αντιμισθία, δεν διαχειρίστηκα ποτέ δημόσιο χρήμα, αλλά ήμουν και θα είμαι παρών μόνο σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν.
 Αντίθετα κάποιοι άλλοι “κολλημένοι” επί σειρά ετών σε “αμειβόμενους θώκους” από τα χρήματα του ελληνικού λαού θα απαιτηθεί κάποια στιγμή να κάνουν δημόσιο απολογισμό.
 Μη διαθέτοντας μηχανισμούς, παπαγαλάκια, γκαιμπελίσκους και αποσταθεροποιητές της κοινής γνώμης δεν επιθυμώ να συμβάλλω στη παγίωση της σκοτεινής και άθλιας πλευράς της πολιτικής.
 Όσοι σκέφτονται όπως και εγώ που εκτός από τους φίλους και υποστηρικτές είναι και η πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπουν τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη διασπασμένη να αγωνίζεται να βρει το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημά της.
 Παρατηρούν ότι τα ίδια πολιτικά (?) συμφέροντα που κρατούν τη Δημοκρατική Κύμη σε πολιτική ομηρία εδώ και πολλές τετραετίες να επιχειρούν να εξάγουν τις δοκιμασμένες στην πράξη διασπαστικές συνταγές τους στο νέο μας Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
 Σ’ αυτό το ζοφερό πολιτικό σκηνικό για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου απουσιάζει η ηθική πλευρά της πολιτικής, η αλήθεια και η έμπρακτη (και όχι ρητορική) στήριξη θεσμικών οργάνων του Πασοκ Εύβοιας για να αλλάξουμε σελίδα. Να πάμε μπροστά. Να υλοποιήσουμε αυτά που ο Γ. Παπανδρέου θέτει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την Ελλάδα της κοινωνίας των πολιτών.
 Σ’ αυτό το ζοφερό πολιτικό σκηνικό -με την ελπίδα και την ευχή πολλοί φίλοι να κατανοήσουν τους προβληματισμούς μου- δεν μου επιτρέπετε να συμπράξω ούτε να αποτελέσω άλλοθι γι’ αυτά που πιθανόν επέρχονται.
 Είναι επίσης βέβαιο ότι τον κατάλληλο χρόνο θα υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από τη πλευρά μου για όλες τις εξελίξεις.