Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους (60,2%) έναντι 186 (37,2%) του Νικήτα Κακλαμάνη.
Ο τρίτος υποψήφιος, Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους, ενώ άκυρα/λευκά ήταν 9 ψηφοδέλτια.
Σε δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι «το μήνυμα σήμερα είναι μήνυμα ενότητας της παράταξης. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα...
και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την Ελλάδα. Η ΝΔ είναι μεγάλη παράταξη έρχεται από μακρυά και πηγαίνει πολύ μακρυά».
Σημείωσε, επίσης, ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν σε επαφή με τον κ. Κακλαμάνη και προσέθεσε ότι θα έχουν συνεργασία και στη συνέχεια.
Από την κούρσα είχε αποσυρθεί την τελευταία στιγμή ο επικεφαλής του τομέα συνδικαλιστικού του κόμματος, Φίλιππος Ταυρής, μετά τον ορισμό του ως επικεφαλής των διαδικασιών για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.
Ο κ. Κακλαμάνης είχε καταγγείλει παρασκηνιακές κινήσεις από «κομματικοδίαιτους που παριστάνουν τους ''σαμαροφύλακες''», ενώ επανήλθε την παραμονή της εκλογής, κάνοντας λόγο για για παρεμβάσεις στελεχών της Λεωφόρου Συγγρού εναντίον της υποψηφιότητας του.
Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης, είχε αναφέρει πως «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε κάθε δημοκρατική διαδικασία υπάρχει προτίμηση των στελεχών για κάποια πρόσωπα για κάποιες θέσεις».