Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΜΕ ΤΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Οι επαφές του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τα πολιτικά κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για τα προβλήματα της ....εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, συνεχίστηκαν με τη συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ  Αλέκα Παπαρήγα, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Νίκο Σοφιανό και τον εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε αναφορά σε όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση  σχολικών επιτροπών, μισθοί εξαθλίωσης για τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους νέους, αξιολόγηση, μετεκπαίδευση, επιμόρφωση, μηδενικό αριθμό διορισμών, εργασιακή εφεδρεία, κατάργηση εκπαιδευτικών αδειών, εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού).
Η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. αφού έκανε μια γενικότερη οικονομική-πολιτική ανάλυση της πραγματικότητας και των αιτιών της κρίσης, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι  Έλληνες εργαζόμενοι έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ετοιμάζεται νέος σφαγιασμός στην Παιδεία με πάρα πολύ μεγάλες συνέπειες στον χώρο των δημοτικών σχολείων και στους εργαζόμενους δασκάλους. Πρόκειται για σφαγιασμό οικονομικό, αλλά και των κοινωνικών δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας και των δασκάλων.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και να συμμετάσχουμε στους αγώνες που θα γίνουν και να συμβάλλουμε ούτως ώστε να υπάρχει μια γενικότερη συσπείρωση των εργαζομένων, της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας για τα προβλήματα των παιδιών στα δημοτικά σχολεία – μιας και μιλάμε γι’ αυτό το χώρο – και για τους δασκάλους. Άμεσα είναι το ζήτημα της θέρμανσης, της λειτουργίας των σχολείων όσο εξαρτάται από οικονομική επιχορήγηση ή από άλλες υποδομές. Οι δήμοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και επομένως η επιχορήγηση πρέπει να γίνει από το κράτος, από το υπουργείο Παιδείας, από το υπουργείο οικονομίας.
Εμείς δε δεχόμαστε ούτε να γίνει ένα βήμα πίσω πολύ περισσότερο που πρέπει να γίνουν πολλά βήματα μπροστά, στο όνομα της πληρωμής του χρέους και της στρατηγικής της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ. Κάτω από αυτή τη λογική διατυπώνουμε και άμεσα αιτήματα πάλης, που είναι πάρα πολύ πιεστικά, αλλά και την ανάγκη για ριζική αλλαγή σε όλο το πεδίο και το φάσμα της Παιδείας».

Από τη Δ.Ο.Ε.