Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Άκαρπη η ΓΣ της Football League για την αναδιάρθρωση


Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της επαναφοράς στη Β' εθνική κατηγορία (Football League) του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και η συνακόλουθη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, με αύξηση από του χρόνου των συμμετεχόντων στη Σούπερ Λίγκα σε 18.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Football League στην ουσία απέβη άκαρπη, αφού η πλειοψηφία των ομάδων της Β' εθνικής φαίνεται να ....
αντιτίθεται στο σενάριο της αύξησης των ομάδων σε 21 για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκτός αν υπάρξουν εγγυήσεις για αυξημένη χρηματοδότηση και γίνει δεκτή η πρόταση να ανέβουν πέντε ομάδες στη μεγάλη κατηγορία (ενδεχόμενο που όμως αποκλείει η Σούπερ Λίγκα, αντιπροτείνοντας άνοδο τεσσάρων ομάδων και υποβιβασμό δύο).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Football League μετά το πέρας της Γ.Σ., επισημαίνει ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης, «... λόγω και των παράπλευρων προβλημάτων που δημιουργούνται», πρέπει να απασχολήσει το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο.


Προτείνει κοινή συνάντηση με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, έως την προσεχή Τρίτη, και συνδιαμόρφωση προτάσεων για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, οι οποίες θα υποβληθούν στην Πολιτεία προς έγκριση.