Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Μια ακόμη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ είχε την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, στην προσπάθειά του να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ζητήματα πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων,.
Συνοδευόμενος από τα στελέχη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου, Γιώργο Μπαμπαλή και Κώστα Κεράτσα, ο δήμαρχος είχε....
σύσκεψη με τη δ/ντρια της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, Αμαλία Κουδούνη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν:

Α. Η ολοκλήρωση της αναθεωρητικής πολεοδομικής μελέτης της Συνοικίας Η΄ (Έξω Παναγίτσα)
Αυτήν την περίοδο συντάσσεται η εισήγηση –όπως προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου με το ΥΠΕΚΑ και τους μελετητές- και εντός του Οκτωβρίου, θα εισαχθεί προς γνωμοδότηση στο ΣΥΠΟΘΑ (πρώην Κεντρικό ΣΧΟΠ).

Β. Η μελέτη ανασύνταξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χαλκίδας, για την ένταξη της Χαραυγής
Έχουν ήδη υποβληθεί από τον Δήμο η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η γεωλογική μελέτη που προτείνεται για την ανασύνταξη του ΓΠΣ με την ένταξη σ’ αυτό της Χαραυγής

Γ. Η επανέγκριση, ως προς το τμήμα που έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ, της πολεοδομικής μελέτης β΄ κατοικίας Φάρου Αυλίδος
Δρομολογήθηκε η διαδικασία επανέγκρισης του ακυρωθέντος από το ΣτΕ τμήματος της πολεοδομικής μελέτης

Παράλληλα, -και παρά το ότι ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα- ζητήθηκε η επίσπευση των ενεργειών για την οριοθέτηση του ποταμού Λήλαντα.
Από τους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, τονίστηκε η ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης μελέτης, με την ενημέρωση και ανασύνταξη των οριογραμμών, προκειμένου να οριοθετηθεί η φυσική ροή του ποταμού και βέβαια, η ανάγκη επανυποβολής της διορθωμένης μελέτης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.