Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΡΙΟ.
Ένα μεγάλο πρόβλημα, που ταλανίζει πολλά χρόνια το Οριό, επιλύεται.
Συγκεκριμένα το κεντρικό τμήμα του οικισμού....
υποφέρει από την μεγάλη συγκέντρωση των όμβριων υδάτων στο σημείο που ο δρόμος προς Μουρτερή διασταυρώνεται με την πλατεία του χωριού. Η συγκέντρωση αυτή καθιστά την περιοχή αδιάβατη και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ....περίοικους και στους διερχόμενους.
Τον περασμένο Ιούνιο, η δημοτική αρχή, επέκτεινε τον αγωγό των όμβριων υδάτων, σε μήκος 60 περίπου μέτρων, από τον παρακαμπτήριο δρόμο μέχρι την συνάντηση του με τον δρόμο προς Μουρτερή, όπου τοποθετήθηκε σχάρα που υποδέχεται τα όμβρια ύδατα.
Αναγκαστικά, το έργο διακόπηκε προσωρινά, γιατί η συνέχιση του απαιτεί την διάνοιξη τάφρου στο οδόστρωμα του κεντρικού δρόμου προς Μουρτερή. Οι εργασίες αυτές δεν μπορούσαν να γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί θα διέκοπταν την κίνηση των αυτοκινήτων στο μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην κοσμοβριθή παραλία. Έτσι οι εργασίες θα συνεχιστούν περί τα μέσα Οκτωβρίου και με την ολοκλήρωση του, από εφέτος και στο εξής, το κέντρο του Οριού θα ανακουφιστεί από την πλησμονή των όμβριων, η κυκλοφορία προς Μουρτερή θα διεξάγεται ασφαλώς και οι περίοικοι δεν θα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους μόλις βρέξει.