Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΕΠΟ

Ενόψει της έκτακτης (αρχαιρεσιακής) γενικής συνέλευσης των Ενώσεων–Μελών της Ε.Π.Ο. (Σάββατο 6-10-2012, ώρα 10:30 π.μ. Αθήνα, Metropolitan Hotel) και με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας, εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος (υπ' αριθμόν 1) στην οποία διευκρινίζονται τα εξής:

1. Υπόδειξη Υποψηφίων/Προτάσεις Ε.Π.Σ.
Η υπόδειξη υποψηφίων για τις θέσεις α. του Προέδρου Δ.Σ. Ε.Π.Ο. και β. των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. γίνονται με βάση το άρθρο 9, παράγραφοι 2α.2β,2γ  του Παραρτήματος Γ  του.....
Καταστατικού της ΕΠΟ «Κανόνες Διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο.» που αναφέρουν ότι: 
Α. Για την εκλογή του Προέδρου του Δ.Σ. κάθε Ένωση–Μέλος, πλην των επαγγελματικών ενώσεων, μπορεί να υποδεικνύει έναν (1) υποψήφιο. Για την ανακήρυξη ως υποψηφίου προέδρου απαιτείται υπόδειξη από οκτώ (8) τουλάχιστον ενώσεις. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει υπόδειξη οκτώ (8) τουλάχιστον ενώσεων για δύο (2) υποψηφίους ως υποψήφιοι ανακηρύσσονται οι δύο (2) πρώτοι με τον μεγαλύτερο αριθμό υποδείξεων.
Β. : Για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.  κάθε Ένωση–Μέλος, πλην των Επαγγελματικών Ενώσεων, μπορεί να υποδεικνύει έναν (1), τουλάχιστον, υποψήφιο ως τακτικό και έναν (1), τουλάχιστον, ως αναπληρωματικό.
Γ: Κάθε Ένωση-Μέλος δύναται ελεύθερα να προτείνει γυναίκες ως υποψηφίους που θα εκλέγονται με τους ίδιους όρους που εκλέγονται οι άνδρες.

2. Υπόδειξη και Δικαιολογητικά Υποψηφίων:
Η υπόδειξη μπορεί να γίνει μέχρι και τις 25.09.2012, ημέρα Τρίτη, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 3 του Παραρτήματος Γ του  Καταστατικού της Ε.Π.Ο., το οποίο αναφέρει ότι «Η υπόδειξη υποψηφίων γίνεται από τις Ενώσεις–Μέλη εγγράφως δέκα (10), τουλάχιστον, μέρες πριν την συνερχόμενη, για την εκλογή της Διοικήσεως, Γενική Συνέλευση. Ταυτόχρονα με την υπόδειξη κατατίθεται στην Ε.Π.Ο. πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του υποψηφίου και υπεύθυνη δήλωσή του ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και στους περιορισμούς του  Παραρτήματος Α΄ του Κανονισμού Εφαρμογής του Καταστατικού».
3. Ανακήρυξη Υποψηφίων:
Η ανακήρυξη, από το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., των υποψηφίων, που έχουν υποδειχθεί  από τις Ε.Π.Σ.–Μέλη της Ε.Π.Ο.  γίνεται, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 4 του Παραρτήματος Γ  του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., το οποίο αναφέρει ότι «Η Διοίκηση της Ε.Π.Ο. ανακηρύσσει τους υποψήφιους προς εκλογή, πέντε (5), τουλάχιστον, μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση…».
4. Αντιπρόσωποι Ε.Π.Σ.:
Ο καθορισμός των αντιπροσώπων των Ε.Π.Σ. για τη Γενική Συνέλευση γίνεται, με βάση το άρθρο 21,παρ. 2 του Καταστατικού, το οποίο αναφέρει ότι «Τακτικός αντιπρόσωπος είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο δε αναπληρωματικός ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. Σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, ο πρόεδρος ορίζει τον τακτικό αντιπρόσωπο. Οι οριζόμενοι σε κάθε περίπτωση είναι μέλη του Δ.Σ.».      
5. Αντιπρόσωποι Ε.Π.Σ. /Μέλη Δ.Σ. Ε.Π.Ο.:
Ειδικά για την παρούσα αρχαιρεσιακή Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αντιπρόσωποι των Ε.Π.Σ. δύνανται να είναι και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., που είναι και Πρόεδροι Ε.Π.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 9 , παράγραφος 8 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., το οποίο αναφέρει ότι, ειδικά και μόνο για την εκλογή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. οι πρόεδροι των Ενώσεων που είναι μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. δύνανται να είναι αντιπρόσωποι των ενώσεών τους.
6. Νομιμοποίηση Αντιπροσώπων:
Η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων γίνεται μέχρι την Τρίτη 2-10-2012, σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγραφος 3 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. το οποίο αναφέρει ότι «Οι αντιπρόσωποι νομιμοποιούνται με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. το αργότερο προ τριών ημερών, μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας αποστολής, ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου της αντιπροσωπευομένης Ένωσης–Μέλους».